У той час як обласне керівництво поїхало на Звенигородщину вшанувати пам'ять Кобзаря, у Черкасах громадяни також прийшли віддати шану Поету. Однак спершу черкаський пам’ятник спробували відмити. Акцію вчора у соцмережах анонсував режисер Сергій Проскурня.



Вже о 9-й ранку біля черкаського пам’ятнику Тарасу Шевченку, що на Театральній площі, зібралися небайдужі громадяни, переважно театрали, які і мили постамент. Самого режисера не було помітно...


Опісля відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника. Заспівав бандурист з Великого Хутору, що на Драбівщині, Михайло Коваль. Усі небайдужі мали змогу виступити.


Нагадаємо, сьогодні, неділю, 9 березня 2014 року, виповнюється 200 років із дня народження символа Української держави - поета і прозаїка, художника і громадського діяча - Тараса Григоровича Шевченка.

За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 - на засланні, а решту - під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець - поет, прозаїк, драматург, художник.

В історичному розвитку України Шевченко - явище незвичайне як своєю обдарованістю, так і місцем у літературі, мистецтві, культурі.

У духовній історії України Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100