Сьогодні в місті Каневі Черкаської області відзначають 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. На Чернечу гору до могили Кобзаря приїхало кілька тисяч туристів з усіх куточків України і багато іноземців, інформує «Газета по-українськи».

Місцеві жителі зауважують, що цього року менше екскурсійних автобусів, бо чимало людей приїхало сім'ями на власних автомобілях.

Тут не відбувається ніяких офіційних святкових заходів. Народні колективи співають біля могили Тараса без мікрофонів. Вони виконують «Реве та стогне Дніпр широкий», «Червона калина» та гімн України.

Виконавців відразу обступають присутні люди та підспівують. Сьогодні та завтра вхід у музей Шевченка біля могили – безкоштовний.

Мистецтвознавці та культурні діячі, які відвідували експозицію музею в минулі роки, зауважують, що виставка організована неправильно і є незручною для відвідувачів. Експонати виставлені у незрозумілому порядку та без підписів.

– На другому поверсі – багато банерів, а мали б бути оригінальні картини. Це музей Шевченка, а не виставка репродукцій чи рекламних робіт, – коментує відомій черкаський митець Іван Фізер.

Також у Каневі проходить виставка «Інтим» Сергія Савченка у місцевій галереї «ЧервонеЧорне». Вона присвячена 200-літньому ювілею Шевченка.

Завтра тут очікують на приїзд голови Верховної Ради Олександра Турчинова та міністра культури Євгена Нищука.


реклама

Коментарі  

 
0 #5 Нестор Іванович 11.03.2014 09:49
Україну топче окупаційний чобіт, а в.о. президента піаром займається. А в Крим до наших героїв кишка тонка поїхати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Святослав 09.03.2014 23:24
При всій повазі до Кобзаря... але приділяти увагу культурним питанням, коли країна перебуває в такому стані, коли знаходимся на грані розколу, на межі війни - це просто черговий раз доказує неспроможність нинішньої влади
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Людмила 09.03.2014 22:35
Какую на ф..г гору??????????? Какие свята, когда в стране непонятно что и никто особо пальцем не шевелит!!! А Крым кто-то думает защищать????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 єгор 09.03.2014 22:28
Краще відвідали б Кримських погранців!..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 пир 09.03.2014 21:26
Країна ОКУПОВАНА, а чиновники влаштовують свята, нічого не міняється.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100