Сьогодні сотні українців поїхали в Моринці, Шевченкове та Канів, аби відзначити на малій Батьківщині 200-у річницю від дня його народження Великого генія Тараса Шевченка.

Зокрема, приїхала вшанувати пам'ять Шевченка голова обласної ради, «батьківщинівка» Валентина Коваленко. У своєму виступі вона наголосила на відповідальності, яку покладено на нову владу. Також Коваленко додала, що сьогодні в Україні «народжується нація».


Як інформує кореспондент «Прочерку», також на заходи приїхали голова обласної організації партії «УДАР» Віталій Іляшенко, депутатка обласної ради від «Батьківщини»Наталія Старікова, депутатиміської ради Роман Діскант і Микола Добровольський, голова обласної організації «Батьківщини» Анатолій Бондаренко, голова обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар та інші політики.


Вшанувати пам'ять Шевченка приїхав на Черкащину й народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк. Він пригадав, як рік тому в Моринцях представники влади перешкоджали дівчинці прочитати поезію Кобзаря.

– На Майдані ми нарешті почали виконувати «Заповіт» Шевченка: повстали і окропили волю і вражою, і, на жаль, своєю кров’ю... Зараз головне – до кінця виконати «Заповіт» і вигнати цих московських окупантів з Криму, – зазначив Сиротюк.

Виступив на майданах у селах і народний депутат, екс-регіонал Валентин Ничипоренко. Втім якщо в Моринцях його виступу майже ніхто не перешкоджав, то в Шевченковому слова нардепа зустріли вигуками «Ганьба регіоналам».

– Якщо зараз сказати всім, хто приїхав на свято в Шевченкове не звідси і не з добрими намірами «Будь ласка, підіть», то, думаю, слова «Ганьба» не буде кому кричати, – почав свій виступ Ничипоренко. – Сьогодні весь світ дивиться за подіями, що відбуваються в Україні та Криму, зокрема. Шевченко завжди боровся за незалежність України. В чому сила будь-якої нації і держави? Тільки в єдності країни! Сьогодні головна мета – країну не розколоти, щоб народ України був єдиним.

Опісля він коротко розповів про події в Криму.

Крім виступів політики, на площах також лунали вірші Тараса Шевченка, пісні на його слова. Всі охочі залишали біля пам’ятників квіти.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100