реклама Делікат

zopz Цікавий спільний проект міського зоопарку і загальноосвітніх навчальних закладів стартував у Черкасах. З цього року школярі мають можливість відвідувати уроки зоології на базі зоопарку, інформує прес-служба Черкаської мерії.

– Це унікальний проект не лише для нашого регіону, але і для всієї України. Перші ідеї щодо організації таких тематичних занять з’явилися ще на початку 90-х років, але тоді, на жаль, не вдалося їх реалізувати. До цього задуму ми повернулися лише в минулому році, – розповідає директор зоопарку Євгеній Ван.

На сьогодні учні третини шкіл міста уже відвідало зоопарк. Заняття викладають висококваліфіковані спеціалісти відповідно до шкільної програми. Зараз тут читають лекції для 8-х класів про птахів на прикладі крилатих мешканців зоопарку. Допомагає поринути школярам у цей світ завідувач відділу «Птахи» Оксана Гончарова. За її словами, така практика корисна не лише для учнів, але і для працівників зоопарку, які завдяки цьому підвищують свій професійний рівень.

– Для дітей це гарна нагода дізнатися ще більше, аніж вони черпають із уроків чи того ж Інтернету. На наочних прикладах учні краще засвоять інформацію, адже в школі ми не можемо підкріпити теорію такими цікавими експонатами, – зазначає Лариса Скачко, вчитель біології Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11.

Загалом такі заняття проводитимуться по кожному класу тварин. Наступними сприяти засвоєнню шкільної програми будуть ссавці.

Також, як повідомили в зоопарку, заклад готовий проводити «уроки зоології» і для школярів з інших населених пунктів.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100