реклама

реклама

Екс-президент України Віктор Янукович, який переховується в Росії, вчинив злочини проти людяності, надавши накази про силовий розгін акцій протесту в Києві, внаслідок чого загинули близько 100 осіб. Про це заявив під час прес-конференції у Києві засновник громадянського форуму «Стратегія національної безпеки», колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж (родом зі Звенигородщини), пише «Укрінформ».

– Колишній президент Янукович, я також добре знаю, скоїв злочини проти людяності. Я відверто це говорю, тому що я добре знаю усі ці події, можливо, краще, ніж хтось на Майдані чи в інших спеціальних службах. Я знаю причину, чому він втік, – заявив Маломуж, у минулому очільник Служби зовнішньої розвідки України.

Він наголосив, що Янукович протягом усього періоду протистояння віддавав конкретні розпорядження і вказівки, які призвели до жертв.

– Це реальні вбиті люди, блтзько півтисячі тяжкопоранених. Це конкретні злочини проти людей, – наголосив Микола Маломуж.

Колишній глава розвідки зазначив, що докази причетності Януковича до конкретних дій будуть встановлені у процесі слідства, також відбувається міжнародна кваліфікація злочинів, вчинених під час розгону Майдану.

– Кваліфікація загальна зараз така, що при масових вбивствах громадян, які не є терористами і які не є злочинцями, це кваліфікується як злочин проти людяності. Зараз йде кваліфікація на міжнародному рівні. Якщо цей процес завершиться (а цю складову доводять прокурори відповідного міжнародного рівня), це вже буде юридично доконаний факт. Це вже буде підстава для притягнення до суду в Гаазі. Зараз слідство встановлює окремі епізоди або організаційну діяльність екс-президента, – повідомив він.

За оцінкою Маломужа, цей період потребуватиме певного періоду часу, «можливо, місяці».

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, кількість жертв акцій протесту проти режиму Януковича станом на 11 березня, починаючи з 30 листопада 2013 рок, зросла до 102 осіб. При цьому з місця загострення зіткнень в центрі Києва до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров'я міста Києва за медичною допомогою звернувся 1221 потерпілий, 795 з них були госпіталізовані. Загиблих під час акцій на столичному Майдані та в регіонах люди назвали Небесною Сотнею.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #1 Loki 12.03.2014 10:57
"Пух-перо еще не стелется,
Не увязан узелок —
Но в мою племяшку целится
Цепкий путинский стрелок."©
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100