В. о. голови Черкаської облдержадміністрації Анатолій Івашкевич сьогодні упродовж півтори години брав участь у селекторній нараді під головуванням першого заступника міністра аграрної політики Івана Бісюка щодо підготовки регіонів України до посівної кампанії.

Іван Бісюк наголосив, що цього року ситуація в АПК доволі напружена, тож усім слід докласти максимум зусиль для досягнення бажаного високого результату.

– Згідно з програмою соціально-економічного розвитку, цього року прогнозується виробити близько 62-63 млн тонн зерна. А оскільки завдання на цей рік доволі складні, то посівну кампанію треба виконати в дуже стислі терміни з чітким дотриманням усіх технічних вимог, – зазначив Іван Юрійович.

У зв’язку з аномальною теплою погодою, що зафіксована вперше за останні 20 років, Черкащина також опинилася у низці регіонів, де посівна кампанія розпочалася значно раніше (на два тижні раніше).

За словами начальника департаменту АПК Оксани Криницької, це має не надто сприятливі наслідки для засіяних культур, проте фахівці робитимуть усе можливе задля мінімізації можливої шкоди.

Натомість в.о. голови ОДА Анатолій Івашкевич закликав учасників наради об’єднати зусилля для забезпечення продовольчої безпеки українців.

– Я почув, що у всіх регіонах є чимало проблем, на Черкащині нині теж не все просто. Сьогодні багато структурних підрозділів виконавчої влади є неукомплектованими, фахівці звільняються, багато людей перебувають у відпустках, або на лікарняному, – сказав Анатолій Григорович. – Але незважаючи на це, ми докладаємо усіх зусиль для того, щоб забезпечити потреби сільгоспвиробників. Для цього у нас були створені доволі непогані передумови: нині ми маємо 239 тис. га озимини, яка на 95% перезимувала у доброму стані».

Нагадаємо, три роки поспіль Черкащина входить до списку областей, що мають найвищі показники врожайності. Минулого року озимої пшениці зібрано з площ 204 тис. га, намолочено – 1 млн 77 тис. т (при врожайності 52, 6 ц/га). Щодо цієї культури така врожайність була рекордною за весь період існування Черкаської області.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Loki 14.03.2014 22:02
А може в такий скрутний час не нада засівать? Не дешевше буде так, як в старовину це робили, просто кота в новий кабінет першим запускать? ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100