реклама

реклама

Із 16 березня відбулася різка зміна погоди: температурний фон знизився на 5-10º, пройшли дощі, вітер посилювався до 16-21 м/с, що є небезпечним явищем, зазначає начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Незважаючи на суттєве похолодання, ранкове промерзання ґрунту та навіть нетривале залягання снігу на глибині 5-10 см, земля залишається прогрітою, що дозволяє висівати стійкі проти заморозків культури: ячмінь, горох, морква, кріп, петрушка, щавель, цибуля.

За прогнозом до кінця тижня характер погоди буде мінливим. Пройдуть невеликі та помірні дощі. У найближчі дві доби по області місцями посилюватиметься вітер до штормових значень 15-20 м/с.

Із 18 березня прогнозується поступове підвищення температури повітря: вночі – від 1° морозу до 4° тепла, вдень – 7-12° тепла на фоні періодичних дощів.

Із 21 березня внаслідок впливу антициклону із заходу очікується суха та аномально тепла погода.

Аграріям, дачникам та городникам слід приділяти значну увагу агротехнічним заходам, спрямованим на закриття й збереження ґрунтової вологи, висіяти ранні ярові та зернобобові культури у стислі строки, радять черкаські синоптики.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100