реклама

реклама

У чорнобаївському спортивному комплексі відбувся вже 25-й рік поспіль турнір з волейболу серед чоловіків у пам’ять про загиблих воїнів-афганців.


Цього року на турнір прибуло чотири волейбольні колективи із смт Чорнобай, воїнів-афганців, збірної району та міста Черкас.

На урочистому відкритті до волейболістів зі словами привітання та побажанням міцного здоров'я звернувся голова районної ради Михайло Бурган. Він подякував усім, хто всі ці роки підтримує спорт, зокрема цей турнір та воїнів-афганців, і не стоїть осторонь їхніх проблем. Це –  почесний голова  асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, директор СТОВ «Світанок» Іван Тітаренко та підприємець Олександр Тарасенко.


Так, зокрема, Петро Григорович подякував за запрошення на змагання, за пам'ять і пошанування воїнів-афганців та побажав учасникам удачі.

– Нехай спорт завжди буде об’єднуючим фактором у вирішенні любих суперечок та конфліктів, як особистих так і на рівні держави. Нам не потрібна війна. Ми прагнемо тільки миру,- сказав Петро Григорович.

Голова районної спілки ветеранів-афганістану Юрій Батурін, зазначив, що цей турнір є показовим, особливо для молоді.

– Навіть у зрілому віці та більш старшому віці можна бути фізично здоровим, і це повинно бути модним і популярним.  Ми повинні пам’ятати про тих, хто загинув і вшановувати їх пам’ять. І це повинно бути головним завданням, як всього нашого суспільства, так і всієї громади.

Щирими оплесками  всіма присутніми було сприйняте повідомлення  про те, що  ветеранів-афганці Віктора  Гусака та Ігоря  Палія рішенням Президії Української спілки  ветеранів Афганістану нагороджено медаллю «За заслуги»  третього ступеня, які вручили під час урочистостей.

Петро Душейко та Юрій Батурін вручають  головний приз капітану команди Шанс Сергію Новікову

Петро Душейко та Юрій Батурін вручають головний приз капітану команди Шанс Сергію Новікову


З вдячністю до всіх учасників звернувся  Сергій Максимович Новіков 76-ти річний волейболіст Черкаського «Шансу», неодноразовий чемпіон світу серед ветеранів 70 і старше:

– Ми зустрілися  в дуже тривожний для нашої країни час і саме проведення таких змагань хоч на короткий час відволікає нас від сумних думок. Приємно відзначити те, що Чорнобаївщина є одним з тих районів в області, де традиційно проводиться безліч спортивних турнірів.  А це ще раз говорить про те, що   керівництво і ентузіасти спорту приділяють цьому велике значення.  Вони показують молоді, що можна не лише ходити по барах і сидіти за комп»ютером, а й вести здоровий спосіб життя.

Після промов та хвилини мовчання,  побратими поклали квіти до пам"ятного знаку воїнів-афганців, а капітани  команд під звуки Державного гімну України підняли прапор.


Головний суддя Володимир Литвиненко оголосив  порядок  ігор і  розпочалися дружні,  спортивні поєдинки. Вирували емоції  як серед учасників, так і серед  шанувальників на трибунах. Запекла боротьба точилася майже до полудня. Команди демонстрували справжню спортивну єдність та підтримку одне одного.

Тож за підсумками змагань, які проходили по коловій системі, переможцем турніру за кількістю набраних очок стала команда  "Шанс" м. Черкас.

Друге місце в турнірі посіла– команда  воїнів-афганців,  третє –  збірна району, четверте дісталося команді селища Чорнобай.

Переможці турніру отримали перехідний кубок, диплом І ступеня та медалі, призери  дипломи, медалі відповідних ступенів та грошові винагороди.


Війна в Афганістані забрала життя тисяч людей, серед яких і  п’ятеро  наших земляків котрі загинули при виконанні службових обов’язків.  Це Олександр Татаровський з Богодухівки, Анатолій Прітченко та Віталій Дяченко з Ленінського, Володимир Мироненко з Лукашівки та Борис Гриценко з Малої Бурімки .

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100