реклама

реклама

Новопризначений голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко сьогодні під час робочої зустрічі з правоохоронними органами та місцевою самообороною обговорив можливості співпраці задля підтримки громадського порядку й унеможливлення провокацій на території області.

До розмови долучилися начальник обласного управління Служби безпеки України Олександр Масензов, в.о. начальника УМВС в області Олександр Іващенко та керівник самооборони Геннадій Шевченко. Новопризначений прокурор Черкаської області Віктор Миколенко сьогодні перебуває з робочими зустрічами у Генеральній прокуратурі України.

– Основне наше завдання – не допустити нових протистоянь та людських жертв, забезпечити безпеку та порядок на вулицях наших міст. Люди повинні відчувати себе захищеними, – наголосив Юрій Ткаченко.

Присутні на зустрічі зійшлися на тому, що нині для збереження спокою серед населення важливо не допустити так званої «псевдо-самооборони», яка компрометуватиме цю структуру та її співпрацю з органами влади.

Як зазначив керівник місцевої самооборони Геннадій Шевченко, для викорінення цього явища ведеться облік тих людей, які виявляють бажання вступити в лави народної самооборони, та видається їм відповідне посвідчення.

– Нині для охорони громадського порядку на вулицях міст створені групи швидкого реагування з представників самооборони, – зазначив Олександр Іващенко. – Із початку року на теренах області зареєстровано 178 кримінальних злочинів, проти більше 250 на початку минулого року. Це дає підстави вважати, що незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію, криміногенна обстановка в області не загострилася. Спільно з «самооборонівцями» правоохоронними органами у Черкасах було виявлено групу людей із 30-ти осіб, які намагалися вчинити в області сепаратистські дії. Наразі проявів сепаратизму на Черкащині не зафіксовано.

За його словами, зараз співробітники міліції продовжують розслідувати провадження за фактами захоплення будівлі Будинку рад в Черкасах, подій на дамбі та інцидент із черкащанкою Ольгою Галушко.

Під час зустрічі обговорили й можливість залучення представників самооборони до роботи у відділі протидії корупції ОДА та на посаді радника голови облдержадміністрації. Також Юрій Ткаченко заявив про плани створення, за наявності законних підстав, муніципальної міліції.

Сьогодні, за словами Юрія Олеговича, населення хоче від влади «відкритих дверей» – щоб органи державної влади були публічними й відкритими до людей. Відтак, за домовленістю з обласною радою будуть зняті шлагбауми на під’їздах до будівлі ОДА та встановлені веб-камери у приміщеннях для нарад облдержадміністрації, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #6 Loki 19.03.2014 08:30
Как показала история, главное в этом деле, шоб люди знали в яку сторону двері у влади відчиняються )).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 федор принципиальный 18.03.2014 21:06
Дядя черева,как тень,постоянно с племяшем,надо доворовать недоворованное, как их земля держит,а почему активисты не съездили в Водяники,посмот реть как живет черева.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 Нестор Іванович 18.03.2014 17:17
Та то Гаман з Овчаренком прийшли повідомити, що вони добровольцями в національну гвардію записалися, а в чемоданах не гроші принесли, а сухарі, щоб очільник області особисто продегустував.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Марта 18.03.2014 17:15
ЛЮДИ ХОЧУТЬ ЩОБ ТИ ПІШОВ.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Наталя Іванівна 18.03.2014 16:57
Гаман о 14-30 вже зайшов до Ткаченка з набитим саквояжем.
Так що за рахунок податків черкащан буде продовжено вивчення писку комарів...
Овчаренко Микола теж товчеться в приймальній...
Команда Черевка реанімується в повному складі...
Такими темпами Турчинов до президентських виборів продасть і посаду президента...
Майдан в небезпеці !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Оксана Колісник 18.03.2014 16:51
Блін, та припиніть вживати це слово "губернатор" стосовно вітчизняних посадовців. Чи ви вже Путіну здалися? В Росії є губернатори. У нас - голови обласних державних адміністрацій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100