реклама

реклама

Сьогодні активісти черкаського осередку «ДемАльянсу» відзвітували про кошти, які збиралися на черкаському мМайдані, починаючи з листопада і аж по лютий.

Усього партія на черкаських мітингах зібрала більше 37 тисяч гривень. Основною статтею витрат стала допомога постраждалим – більше 16 тисяч гривень, транспортування людей та речей до Києва та у зворотному напрямку – більше 10 тисяч гривень, передача грошових коштів на Майдан – 5 тисяч 600 гривень.


– Найперше, ми дякуємо усім, хто допомагав, хто в холод і завірюху приходив підтримувати нас на Майдани та допомагав не лише словом, а й грошима, – зазначила голова секретаріату Черкаської міської партійної організації «ДемАльнсу» Світлана Остряніна. – Нам серед інших партійних осередків вдалося назбирати найбільшу суму. Ми допомагали і постраждалим, як от Ользі Галушко (дві тисячі гривень), допомагали також водіям, чиї автомобілі були побиті на дамбі під час перестрілки на блок-посту. Ми заправляли автомобілі, власники яких зголошувалися їхати на Майдан. Передавали також до столиці і речі та кошти, що звозили нам активісти.

Крім того, закуповувалися для членів самооборони засоби захисту.

– Ми звикли, що кошти, як правило, жертвують в невеликих кількостях. Колись ми збирали на дитячі будинки. То 600 гривень за день акції вважалося гарною сумою. У Черкасах на Євромайдані ми поставили скриньку, бо люди самі пропонували кошти, розуміючи, що ми все організовуємо за свої кошти. Коли ми першого дня витягли 800 гривень, то зрозуміли, що робимо дуже важливу річ, – сказала голова міського осередку партії «ДемАльянс» Таїсія Плахута.

За словами активістів, за кожною гривнею стоять якісь людські історії. Так, вони пригадували, як пенсіонери приходили в лютий мороз і приносили на Майдан кошти, як вчителі з району приїжджали, щоб привезти гроші.

– Були моменти, коли ми просто забували взяти скриньку і тоді люди клали гроші мені в кишені. Так, такі моменти були. А потім ми всі приходили в офіс і все діставали, перераховували. Інколи і в офіс люди заносили кошти. Якось чоловік приніс дві тисячі гривень. Не представився. Сказав, що не хоче, щоб про нього знали, проте він хотів допомогти Майдану, – зауважив член секретаріату «ДемАльянсу» Сергій Гончар.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100