реклама

реклама

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська відзначає тривожний момент: Черкаська генпрокуратура, яку наразі очолює Ігор Рогатюк, рапортувала про те, що вже зустрічалася із потерпілими від рук міліції. Але самі потерпілі насправді ще жодного разу не переступали порогу прокуратури. Валерія Лутковська обіцяє контролювати ефективність розслідування. Про це інформує "Радіо Свобода".
«Мало того, що лише 13 березня прокуратура Черкаської області почала збирати інформацію стосовно потерпілих, стосовно затриманих. 14 березня Черкаська прокуратура поінформувала Генеральну прокуратуру, що певні допити потерпілих осіб уже проведені, але за нашою інформацією, підтвердженою потерпілими особами, з якими ми спілкувалися, вони ще і станом на сьогоднішній день з прокурором не зустрічалися», – наголосила уповноважена з прав людини.

Правозахисники зазначають, що розслідування злочинів міліції ускладнює брак знаків маркування та ідентифікації на їхніх уніформах. Наразі уповноважена з прав людини планує звертатися до парламенту, щоб там ухвалили зміни до законодавства про міліцію, за якими міліціонери повинні були б мати такі знаки.

Черкаси – це лише одне з міст, де потрібно проводити розслідування масових порушень прав людини під час акцій Євромайдану. На черзі – Дніпропетровськ, Запоріжжя, Суми, Донецьк, тощо.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 ? 21.03.2014 11:00
як це Черкаська генпрокуратура?? та й очолює її вже не перший заступник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Знаю 21.03.2014 09:24
Что за бред? Что за Черкасская ген прокуратура и кто такой Игорь Рогатюк?!?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100