реклама

реклама

Завтра розпочинаються весняні канікули і водіям треба бути вкрай обережними. Часто дитячі забави проходять не зовсім безпечно, оскільки діти нехтують Правилами дорожнього руху під час гри або ж руху, інформує прес-служба ДАІ області.

Тож інспектори радять батькам і дітям дотримуватися пішохідної дисципліни, а саме:

- не переходити дорогу на червоне світло незалежно від наявності на ній автомобілів;

- не вибігати на проїжджу частину з тротуару, можна лише спокійно зійти, попередньо оцінивши ситуацію;

- ходити лише тротуарами, а якщо вони відсутні - по узбіччю, обов'язково повернувшись обличчям до транспорту, що рухається, тоді не тільки водій бачитиме пішохода, а й пішохід водія;

- зібравшись переходити вулицю, спочатку подивитися ліворуч, а дійшовши до середини - праворуч;
- на дорозі відстань до автомобіля залежить від швидкості, з якою той рухається, отже: навчіться розраховувати відстань до авто, при цьому пам'ятайте, що навіть при швидкості 60 км/год гальмівний шлях до автомобіля буде довшим на 15 метрів;

- у темну пору доби обов’язково користуватися ліхтарем чи світловідбиваючими стрічками, мати світлоповертаючі елементи (катафоти) на передній та задній частині велосипеда, але кращою запорукою безпеки буде утримання від поїздок у нічний час.

Шановні батьки! Потурбуйтеся про те, щоб на одязі вашої дитини були присутні світлоповертаючі елементи, для того щоб водій, у темну пору доби заздалегідь помітив дитину, яка хоче перейти дорогу.

Державтоінспекція Черкаської області хоче звернутися і до водіїв - будьте особливо уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. Заздалегідь знижуйте швидкість, зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу, в темну пору будьте особливо уважні.

Пам’ятайте: поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100