реклама

реклама

В українському кризовому прес-центрі озвучили позицію щодо підписання Угоди про асоціацію. Символічно, що Угоду підписано 21 березня, рівно через 4 місяці після того, як 21 листопада почалися перші протестні акції проти зриву курсу на євроінтеграцію владою Януковича-Азарова. Про це у «Фейсбуці» пише нардеп від «УДАРу», куратор по Черкащини від цієї політсили Ірина Геращенко.

– Україна дорогою кров'ю своїх громадян заплатила за підписання Угоди, тому курс на євроінтеграцію має бути прошвидшено. Україна цього разу не повинна втратити свій шанс і вимагати від партнерів підтримки на шляху повноправного вступу до ЄС. ЄС в свою чергу не повинен повторювати помилки 2005 року, вчергове озиратися на РФ і не зволікати з тим, щоб прийняти заявку від Києва. Тим більше, що вступ - це шлях довгий і непростий, але варто його розпочати, – зазначає Геращенко.

На її думку, якщо єврокомісар з питань розширення Ш. Фюле заявив, що розширення ЄС може бути елементом відповіді на агресію Росії, то Україна зобов'язана скористатися цим шансом і подати заявку. ВР має наступного тижня зобов'язати Уряд готувати ці документи.

– Також потрібно повернути Україні курс на євроатлантичну інтеграцію. Влада повинна мобілізувати всі внутрішні сили і зовнішні дії на євроінтеграцію, відновлення територіальної цілісності і боротьбу з агресором. Вважаємо помилковими заяви Арсенія Яценюка, що ЄС не на часі. Схід країни потрібно заспокоювати через внятну інформаційну політику і роз'яснення переваг інтеграції, через реальні реформи і боротьбу з корупцією та правильну кадрову політику, а не заяви, що не відповідають національним інтересам країни, – коментує нардеп.

Також «УДАР» вважає, що влада зволікає з прийняттям рішень щодо захисту від агресії і по армії.

– Не знімаємо з себе відповідальності, що не дотиснули у ВР і інших владних кабінетах позицію про негайний вивід армії і денонсацію Угоди по флоту (а тепер ця денонсація вже стає темою РФ, щоб скасувати так звану знижку на газ). Щодо армії - то це не припустимо, щоб військові через ЗМІ зверталися до керівників з проханням віддати наказ, як їм діяти. Або керівники починають діяти адекватно до ситуації, або ж мають подати у відставку, бо в критичній ситуації рішення мають прийматися вчасно і безпомилково. Ми всі, мабуть, сьогодні плакали, коли бачили ці драматичні кадри з Криму, де українські курсанти під гімн віддають почесті нашому Прапору, який принижують окупанти, знімаючи з флагштока.


– Україну сьогодні принижують. І щоб це зупинити і дати відсіч - повинна бути повна мобілізація влади і жорстка відсіч. Вже не маємо права на запізнення з рішеннями. Також влада повинна вимагати видачі Януковича для проведення розслідування кривавих подій 18-20 лютого, під час яких, до речі, загинули і етнічні росіяни, про яких так печеться Путін. І вимагати більш жорсткої реакції світу на агресію РФ, введення проти Москви економічних, інвестиційних санкцій. Це та пілюля, яка може зупинити збожеволівшого диктатора, – вважає Ірина Геращенко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 911 21.03.2014 21:08
"Удар" взагалі не має морального права критикувати владу. "Удар" сам відмовився від посад в уряді і таким чином відмовився нести солідарну відповідальност ь за прийняття рішень. А тепер вони білі і пухнасті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100