moto Україна посилює захист свого східного кордону з Росією. На Донеччину  передислокували мото-маневрену групу  з Черкас,  уздовж кордону вирили протитанковий рів, а на проїжджих частинах встановили залізо-бетонні конструкції. Про це інформує ТСН.

За 500 метрів від кордону з Росією у селищі Олексіївка  розташувалася мото-маневрена група прикордонників з Черкас.  Поки що обживають територію, вивчають місцевість та  укріплюють вогневі точки мішками з піском.

"Нічого незвичного немає. Наші курсанти постійно проходять таку підготовку в навчальному центрі, постійні польові виходи  з розвертанням наметних містечок", - розповідає Василь Польовий, заступник начальника мото-меневреної групи.

Посилення державних рубежів перевіряє головний прикордонник  України.

"Для нас найважливіше є державний кордон, який ми маємо тримати недоторканим. Цілісним і недоторкану нашу територію. У нас є цілий арсенал, який дає можливість нам використовувати все, включаючи зброю для недопущення порушення державного кордону України", - каже  голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

А от місцевих жителів військове поповнення на кордоні турбує, вони досі не вірять, що загроза з російського боку - реальна.

В Олексіївці уже пожинають плоди напруги між двома країнами. Росіяни не пускають через місцеві пункти пропуску український транспорт.

"Зараз не потрапиш нікуди, ні пішки, ні на машині. Кордон закритий, тобто пересікати можуть лише жінки та діти, мужчини – ні", - розповідає  мешканець селища Олексіївка Денис Стрела.

Наші ж прикордонники зупиняють тільки екстремістів. "Обмеження є тільки для тих непроханих гостей, які несуть в собі питання екстремізму, підбурювання і якоїсь ненависті, якихось незаконних дій. Для всіх інших у нас нема ніяких обмежень", - запевняє Микола Литвин.

На проїжджих ділянках пунктів пропуску прикордонники встановили бетонні конструкції, щоб перегородити дорогу на випадок вторгнення. Для затримки  ворожої військової техніки з боку полів - уздовж кордону по Донеччині вирили рів двометрової ширини. Повітрям кордон інспектує літак-розвідник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100