Міні-фільм про Умань ввійшов до 26-серійного циклу у проекті «Моя країна – Україна». Про це повідомляє lenta-ua.

Трихвилинні серії анімаційних фільмів, створені молодими творцями, розповідають ту чи іншу казку, історію, легенду, пов'язану з певним місцем на карті України. Протягом мультфільму глядач побачить прекрасну казкову географію певного місця нашої країни.


Виробництво проекту здійснювала анімаційна студія «Новаторфільм», організована за участю відомого українського аніматора Степана Коваля ( творець відомого у всьому світі фільму «Йшов трамвай 9 -й номер»).

– Кожен мультфільм – історія однієї місцевості України, одного міста. Спочатку ми хотіли робити по одній серії з кожного регіону України. Але як я вже сказав, в Україні великий дефіцит сценаріїв і сценаристів, але нам не вистачило здібностей, щоб дійсно зробити один фільм за кожному регіону. Тому і вибирали за принципом: «цікава історія», «не цікава», вплинуло, з якого регіону молодий автор родом. Є області , про які ми зняли по два фільми, а є ті , які покищо в очікуванні. Але найближчим часом плануємо заповнити цю прогалину і продовжити проект. Так як сценарного матеріалу накопичилося стільки, щовистачило б і на 50 серій, –зазначив режисер.

За словами Коваля, українські телевізійники поки не виявляють інтересу до серіалу.

– Намагалися ще влітку розмістити проект на телеканалі «Інтер». Канал погодився, але керівництво Держкіно було проти. Ходили по інших каналах – «Україна», «1 +1». Там теж не було будь-якої зацікавленості, відповідали: «У нас немає дитячої рубрики!». Зараз написали лист «Громадському телебаченню», чекаємо навідповідь, - зазначив він.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100