реклама Делікат

Міжнародний день лісів Кам`янський лісгосп відзначив по-лісівничому. В цей сонячний, теплий, по-справжньому весняний день в Комсомольському лісництві лісівники разом з учнями шкільного лісництва Тимошівської загальноосвітньої школи I-III ступенів садили ліс. Участь в заході взяли перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда та директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес.


Тимошівські школярі завжди активно долучаються до Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Цікавим для них стало те, що цьогорічні заходи мають регіональну родзинку – лісові культури дуба, що вони висаджували неподалік села, в якому проживають, присвятили 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

За словами першого заступника начальника обласного управління Василя Горди, такі Акції пройдуть в усіх лісгоспах області. Головна мета, яку переслідують лісівники, залучаючи до посадки лісу молодь, – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, підвищення зацікавлення у збереженні лісових насаджень. А ще, на думку Василя Івановича, дитина, яка садила ліс, навряд чи завдасть йому шкоди в майбутньому.


Учні 7-9 та 11 класів завзято та зовсім по-дорослому, з відчуттям усієї відповідальності поставилися до створення «Лісу в пам'ять про Кобзаря». Справа йшла швидко та енергійно, адже діти садили ліс вже не вперше, тож зовсім швидко майже три гектари були засаджені сіянцями дуба звичайного. І навіть для найбільш юних меч Колесова не здавався важким, бо бажання озеленити рідні простори допомагало якісно впоратися із поставленим завданням.


– На запрошення лісівників долучатися до створення зелених насаджень учні завжди відгукуються із задоволенням, – розповів директор школи Юрій Погорілий. – Багато батьків цих школярів працюють в Комсомольському лісництві, тож діти ще змалку знають про професію лісівника та вміють саджати ліс, вважаючи це хорошою і обов’язковою весняною традицією.

Веселий настрій та корисна робота на свіжому повітрі згуртували природолюбів, подарувавши позитивні емоції та можливість власноруч зробити добру справу. А ще діти зізналися, що на уроках в шкільному лісництві з нетерпінням чекають весни, щоб мати змогу застосувати свої знання і вміння на практиці – у лісі. Крім того, запевнили, що будуть спостерігати, як ростиме дубовий ліс, посаджений ними власноруч.


Директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес переконаний, що такі Акції допомагають формувати у дитячій свідомості розуміння того, що берегти природу та примножувати зелені насадження – завдання кожного. Для школярів це можливість бути причетними до важливої справи – створення нових лісів, а для декого з них, ймовірно, перший крок до вибору професії в дорослому житті.

Вдячні за допомогу лісівники, після «на відмінно» виконаної роботи, пригостили своїх юних помічників справжньою лісовою кашею та побажали приємних і веселих канікул.

Про це інформують в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100