реклама Делікат

З кожним днем весна крокує впевненіше. За даними спостережень метеостанцій області, на Черкащині утримується суха та аномально-тепла погода. Третя декада березня стартувала високими денними температурами повітря - +16+21º, проте в нічні години температура ще знижувалася до -4º, про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Зазвичай на Черкащині опалювальний сезон закінчується 15 квітня. 22 березня 2014 року намітився перехід середньої добової температури через +8º, з яким пов’язується закінчення опалювального періоду. Проте в період похолодання, яке триватиме з 27 березня до кінця березня внаслідок впливу антициклону з півночі, очікується поступове зниження температурного фону.  Не дивлячись на високі температури в денні години, ночі ще досить прохолодні, тому закінчувати опалювальний період буде доцільним 7-9 квітня.

З 1 квітня на Черкащині розпочинається пожеженебезпечний період, який триває до 31 жовтня. За звичай в екосистемах області зростання показника пожежної небезпеки до 4 (високий) та 5 (надзвичайний) класу спостерігається з травня. В цьому році, за рахунок аномально-ранньої весни, високого температурного фону та практично відсутності опадів можуть створитися умови для високого та надзвичайного класу вже з другої декади квітня. Тому лісовим господарствам варто завчасно здійснити заходи протипожежного захисту, а відпочиваючим слід бути обережними з вогнем при відпочинку на природі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100