реклама Делікат

Партія вільних демократів звертається до Черкаської обласної ради з пропозицією скликати позачергове засідання сесії і ухвалити рішення про зменшення кількості депутатів Черкаської міськради. За законом, таке рішення має ухвалити саме обласна рада, йдеться в повідомленні прес-служба ПВД.

Як інформують Вільні демократи, нині в Черкасах виборців представляють 60 депутатів: 30 обираються за партійними списками, решта – за мажоритарними округами. Команда ПВД вимагає зменшити склад майбутньої міської ради до 50 осіб.

«Такого рішення потребує громада Черкас. У владі мають відбутися зміни і ці зміни треба починати з Черкаської міськради, яка за останній рік себе повністю дискредитувала, переконані в Партії вільних демократів. Зменшення кількості народних обранців до 50 осіб (замість 60) дозволить скоротити на 20% фінансові витрати на позачергові вибори міської ради. Завдяки цьому суттєво зменшаться витрати, які йдуть з міського бюджету на утримання депутатів міської ради: утримання приміщень, приймалень, витрат на канцтовари тощо», – йдеться в заяві.

«Зросте оперативність ухвалення рішень. Нині, щоб зібрати кворум, необхідно 31 депутат. Навіть таку кількість подекуди важко зібрати. Три місяці - допоки в Києві стояв Майдан, «Беркут» звіряче бив людей, а снайпери розстрілювали «Небесну сотню» - міська рада жодного разу не висловила своєї позиції з цього приводу. Причина – фактично жодного разу міська рада не зібралася через відсутність кворуму. При зменшенні кількості депутатів кворум, необхідний для ухвалення рішень, буде 26 депутатів. «Вільні демократи» вимагають негайного скликання позачергового засідання сесії обласної ради, щоб ухвалити доленосне для Черкас рішення», – заявляють у ПВД.

Нагадаємо, позачергові вибори мера Черкас і міської ради відбудуться 25 травня 2014 року.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #26 Люби Боже правду 26.03.2014 11:44
Цитую Форум розвитку Черкащини:
А скоротити кількість депутатів, які офіційно працюють на громадських засадах - це виверт "божевільних демократів" начолі із самим СО2. Цікаво, де вони "чули", від кого, про ТАКУ вимогу Майдану - скоротити кількість депутатів міської ради?
ЩО Ж ДІЙСНО ВАЖЛИВО - БОРОТЬБА З СУМІСНИЦТВОМ. ДЕПУТАТ НЕ ПОВИНЕН ПРАЦЮВАТИ У ВИКОНКОМІ ЧИ ТО ІНШІЙ СТРУКТУРІ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ, як це було при Одаричі, коли він "трудоустаював" своїх прибічників на "теплі" посади міськвиконкому.

Депутати на агромадських засадах, це теж саме, що БЕЗКОШТОВНА МЕДЕЦИНА або ОСВіта.Депутатів влаштовував і ПРиБЮТ (Слуцька ,Вовкодав, Шабанов ну і ПР...)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #25 Форум розвитку Черкащини 26.03.2014 10:21
Що стосується термінового скликиання обласної ради для вирішеня цього питаня...
Шановним "божевільним демократам" треба знати, що кількісний склад міської ради - це прирогатива самої міської ради. Перед розпуском (чи то саморозпуском) міська рада сама приймає рішення про кількість депутатів наступної каденції.
"КРАПКА" - М. Булатецький.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #24 Форум розвитку Черкащини 26.03.2014 09:46
Я розумію, коли скорочується апарат управління, та шалена кількість чиновників, що отримують зарплати та надбавки з преміями за те, що НІЧОГО не роблять - тоді це реальна економія. А скоротити кількість депутатів, які офіційно працюють на громадських засадах - це виверт "божевільних демократів" начолі із самим СО2. Цікаво, де вони "чули", від кого, про ТАКУ вимогу Майдану - скоротити кількість депутатів міської ради?
ЩО Ж ДІЙСНО ВАЖЛИВО - БОРОТЬБА З СУМІСНИЦТВОМ. ДЕПУТАТ НЕ ПОВИНЕН ПРАЦЮВАТИ У ВИКОНКОМІ ЧИ ТО ІНШІЙ СТРУКТУРІ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ, як це було при Одаричі, коли він "трудоустаював" своїх прибічників на "теплі" посади міськвиконкому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #23 федор принципиальный 26.03.2014 09:42
Хоть одно нормальное предложение"вильных ........".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #22 Мысли вслух 26.03.2014 09:25
А почему же Сергей Олегович не предлагает сократить количество депутатов до 3 - 4?! Мирза, Лиходькин, и для показушной демократии - от Удара, Правого сектора, Свободы и т.п. - пару депутатов.
Ведь впятером проще собраться, обсудить, погутарить о наболевшем и правильные решения пропихнуть, да и три голоса будут решать всё.
Какая ж "экономия начнется")))) А вес голоса будет ууу какой дорогой, Мишу заодно порадуют.
Работа закипит с новой силой
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #21 Любимое ОСЛО! 26.03.2014 09:22
Кожна партфірма захоче ПРИБУТКУ, в томц числі і ПВД. А тому пропонує 50, замість 20-30. Я розумію, що Законом визначена кількість, але це робилось папередніками. Потрібно робити ГРОМАДІ та ГО. Тому, що монстри партфірми від корита не підуть.Потрібно вдосконалювати МІСЦЕВЕ самоврядування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #20 Daxno 26.03.2014 08:59
Цитую Іван:
Менше депутатом, то менше сумісників і торгів за посади. Чого тут не зрозуміло?
Все чітко. Одарич не хоче більше торгувати посадами, як торгує Білоусов.

Помоему у Одарича людей в команде достойных маловато при 60ненаберет большинства! Команда мельчает неверят ему уже не только черкащане а и его члены команды!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #19 С.Ш. 26.03.2014 08:58
Підтримую скорочення депутатського корпусу в міській раді!

Крім того, підтримую скорочення депутатського корпусу Верховної Ради України.

А також - ліквідацію держадміністрац ій і перехід до виконкомів.

У контексті економії коштів державного бюджету, переходу до європейської філософії економіки - це чи не найголовніші кроки у справі адаптації нашої країни до євростандартів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #18 Любимое ОСЛО! 25.03.2014 23:24
Цитую Юстиція:
В Норвегии никто машины не закрывает и сумки с деньгами в машинах люди оставляют, а у нас воруют вагонами, а потом мандаты покупают.

А хто БУДЕ, вам наводить порядок у Вашому домі? Чи Ви живете в ОСЛО?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #17 Любимое ОСЛО! 25.03.2014 23:22
Цитую Сергій:
Цитую Любимое ОСЛО!:
Населення Осло 560 тисяч населення, кількість депутатів 59. Черкаси 280 тисяч, 60 депутатів. Чому 50 депутатів? Сергей Одарич любить подавати приклад Осло , так тоді кількість депутатів 30 і то це багато.

Та хоч 10! Але з чогось треба починати.

Аби щось і не зрозуміло для чого,ВОНО не потрібно. Пане Сергію потрібні нормальні пропозиції зрозумілі виборцям, тоді ВИБОРЦІ підтримають і натисніть на облараду.А так , що в них кешені глибокі ітп. ЦЕ з театру чи цирку. Хотя ВАШі висновки на 200 % правдиві.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100