Черкаська обласна громадська організація інвалідів «Відроджене життя» (до цієї організації входять хворі на ниркову недостатність, які лікуються в клініці «Фрезеніус Медикал Кер») надіслали офіційне звернення новому керівництву області з приводу фінансування процедури гемодіалізу у «Фрезеніусі» Текст звернення нижче.

Голові Черкаської ОДА Ткаченко Ю.О.
Голові Черкаської обласної ради Коваленко В.М.
Голові комісії обласної ради з питань охорони здоров’я Губенко І.Я
Директору департаменту фінансів Черкаської ОДА Кулеші В.О.
Директору департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Брожику В.Л.
Головному лікарю Черкаської обласної лікарні Дуднику О.М.
Депутату ЧОР від м. Черкаси Майбороді Л.В.
Депутату ЧОР Черевку О.В.
Директору ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Подворному В.М.

Шановні пані та панове!

До Вас звертаються інваліди першої групи, члени громадської організації «Відроджене життя». Ми є пацієнтами діалізного центру ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», де отримуємо процедури гемодіалізу, без яких наше життя стане неможливим.

Діалізний центр - це інвестиційний проект німецької компанії «Фрезеніус Медикал Кер», світового лідера в галузі гемодіалізу. Цей проект було розпочато у 2009 році за протоколом про наміри з Черкаською ОДА. Наприкінці 2009 року центр запрацював і почав приймати пацієнтів. За попередніми домовленостями з областю пацієнти направлялися на лікування обласною лікарнею, а вартість лікування відшкодовувалася з обласного бюджету.

Таким чином лікування за півтора місяці 2009 року було профінансовано за договором з обласною лікарнею в обсязі 1 млн. 235 тис. грн., за 2010 р. – 10 млн. 254 тис. грн., за 2011 рік - обласна адміністрація відмовилась оплачувати наше лікування, за 2012 рік було профінансовано в обсязі - 8 млн 44 тис. грн. Фінансування клініки у 2013 році було покладено на районні та місцеві бюджети. Результат такої схеми такий – всього за 2013 рік було проведено процедури на загальну суму 9 млн. 670 тис. грн, з них профінансовано 5 млн 744 тис. грн, на сьогодні сума заборгованості за 2013 рік складає 3млн 926 тис. грн. Безумовно такий стан справ ставить під питання майбутнє клініки. Разом з тим потрібно зауважить, що на протязі усіх років існування клініки медичне керівництво області зробило все для того щоб жоден хворий не мав можливості отримати направлення на лікування саме до медичного закладу «Фрезеніус».

В зв’язку з вище викладеним пропонуємо Вам зібратися 1 квітня о 14.00 у приміщенні обласної ради для обговорення наступних питань:

1. Повернення боргів 2013 року за рахунок обласного бюджету.
2. Розробка програми фінансування лікування хворих нефрологічного профілю з обласного бюджету в Черкаський області на 2014 та подальші роки.
3. Забезпечення вільного доступу пацієнтів до будь-якої лікувальної установи за власним вибором.

З повагою, Голова громадської організації «Відроджене життя» Устьян С.П.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Фотограф 28.03.2014 14:23
Надеюсь, цифра нуждающихся в получении медицинских услуг гемодиализа в области не является секретной?
Тогда дайте общее количество больных с данным диагнозом в области и сколько из них лечится в Фризениусе? По каким признакам отбирались больные для лечения в частной клинике и по каким признакам те, кто лечится в государственных клиниках области.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Роман 28.03.2014 12:52
За гроші нирочників чиновники проводять ремонти в прокуратурі та закуповують іномарки для міліції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100