З 1 квітня до 10 червня 2014 року у Дніпровських водосховищах Державним комітетом рибного господарства України визначено весняно-літню заборону вилову водних біоресурсів.

Про це «Прочерку» повідомили у прес-службі Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури.

Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою протягом 2013 року здійснено процесуальне керівництво у 130 кримінальних провадженнях, про злочини пов’язані з незаконним рибним добувним промислом в межах Кременчуцького водосховища р. Дніпро, у яких прокуратурою затверджено 86 обвинувальних акти. До кримінальної відповідальності притягнено 93 особи. Загальна сума збитків спричинених рибному господарству складає 557 тис. грн.

При здійсненні повноважень процесуального керівництва працівниками прокуратури заявлено цивільні позови про відшкодування завданої шкоди на суму 416 тис. грн. Крім того, 143 тис. грн. відшкодовано добровільно під час досудового розслідування.

Лише протягом поточного року правоохоронцями виявлено близько 20 фактів зайняття незаконним рибним промислом на р. Дніпро, чим завдано збитків на суму понад 100 тис. грн., з яких 6 кримінальних проваджень передано до суду.

У повній відповідності до КПК України слідчими накладаються арешти на знаряддя та засоби лову: гумові та дерев’яні човни, двигуни до них, акумуляторні батареї, гарпуни, сітки, електролови, драчі, автомобілі, якими перевозиться незаконно здобута риба. За рішеннями судів вказані речі та виловлена риба конфісковуються в дохід держави.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100