реклама Делікат

«Мова не може іти про скорочення фінансування медичних програм для дітей з ДЦП, - коментує проголосовані парламентом зміни до бюджету країни почесний президент ПАТ "Азот", голова Наглядової ради ВФ "Дитячий світ" Валентина Жуковська на своїй сторінці у Фейсбук. - Чомусь переважна більшість депутатів не звернули на це уваги. Суми в бюджеті і без того були нікчемні, а зараз вони ще зменшились на 24 млн.грн».

Не зважаючи на те, що ситуація в країні вимагає дуже жорсткої економії кожної гривні, бережного ставлення до усіх ресурсів - газу, енергії, тепла, - деякі питання щодо голосування по змінам до Закону, на думку Жуковської, залишились відкритими: «Постає питання - чому не було проголосовано збільшення удвічі ставки плати за користування надрами для видобування корисних копалин та розширення кола платників по платі за користування надрами? У жовтні минулого 2013 року тодішня опозиція, яка сьогодні представляє владу, піднімала це питання. А сьогодні чомусь забула про такий крок.

Жорстка економія – це також питання до утримання бюрократичного апарату. Адміністративна реформа, масове впровадження елементів електронного урядування призведе до збереження сотень мільйонів гривень. Тільки ліквідація інституту обласних адміністрацій, які дублюють функції, вивільнить дуже серйозні кошти. Ці кошти можуть бути ресурсним джерелом для розвитку малого та середнього бізнесу на регіональному рівні. А це – тисячі робочих місць, зменшення навантаження на соціальні бюджети».

«Я дуже добре знаю проблеми дітей, хворих на ДЦП, та їх родин, - пише Жуковська. - Ми в Черкасах створили унікальний реабілітаційний центр для таких діток. Хвороба важка, діти мужньо борються з нею усе життя і мені прикро, що сьогодні держава залишає їх з цією бідою напризволяще. Цей момент необхідно переглянути, таке ставлення – неприпустиме. Є речі, які не можна пояснити жодними аргументами політичної доцільності».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Фром 31.03.2014 09:52
Действительно, странно на таком экономить. Сокращение чиновников, подъем акцизов, замораживание зарплат еще можно понять. Но экономия на помощи ДЦП - это уже за гранью добра и зла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 БЮТ-ЮЛЯ-ЗРАДА 29.03.2014 22:44
Цитую Тамара:
показник успішності держави - це забезпечення належної якості життя для дітей та пенсіонерів. а тим паче для дітей інвалідів. економити на хворих дітях - це ганебно. це наче виносити старих батьків на гору помирати.

Так то успішної,де Україна(принайм ні зараз),а де успіх???Треба напрягати меценатів,шукат и кошти,то світова практика..Казна порожня,пообіця ти і не дати,то що краще,а так люди знатимуть і не гаятимуть марно час..Он королевська мед по соціалкє в вуха льє,а то не вона ще місяць тому в уряді Азарова гроші з соцбюджета стирила..І чогось не видно слідчих дій,сумма озвучена,коли срок буде???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Тамара 29.03.2014 19:22
показник успішності держави - це забезпечення належної якості життя для дітей та пенсіонерів. а тим паче для дітей інвалідів. економити на хворих дітях - це ганебно. це наче виносити старих батьків на гору помирати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 БЮТ-ЮЛЯ-ЗРАДА 29.03.2014 18:33
ЖУКОВСЬКА,ІДИ ЛІСОМ....Переживаєш за дітей,проси Фірташа о спонсорстві,він міг би і профінансувати, накрали достатньо..Плач "Ярославни" набрид.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 антре 29.03.2014 16:32
локомат - очень сильное решение для черкасс. Спасибо ей. не забывает проблему - двойное спасибо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100