Цими вихідними на території черкаської школи № 15 зрізали близько двох десятків дерев, повідомили «Прочерку» жителі прилеглих багатоповерхівок. Черкащани були здивовані таким раптовим зрізанням дерев, наголошуючи, що на вигляд вони не складали враження старих і трухлявих. На підтвердження читачі видання надіслали фото до редакції.

 


Проте як повідомив у коментарі «Прочерку» директор загальноосвітньої школи I-III ступенів № 15 Анатолій Жгир, дозвіл на зрізку дерев на території школи був наданий комісією з обстеження зелених насаджень.

– Всього на території школи більше півтори сотні дерев. Дозвіл на зрізку є на 62 дерева, проте ми зрізали лише 22. Це 35-річні дерева, що були похиленими і могли упасти на школярів. Крім того, зрізали дерева, уражені омелою, а також одне, що вже буквально «залізло» у вікно школи, – зазначив Анатолій Йосипович.

Директор наголосив, що за зрізанням дерев у школі не женуться. Мовляв, прибирали лише ті дерева, які вже було вкрай необхідно зрізати. При цьому він зазначив, що звільнені від дерев місця можуть зайняти молоді рослини.

– У районі 700-річчя планується суботник. Разом з підприємством «Азот» ми планували взяти участь у суботнику, де мають також висаджувати липи. Зайві саджанці можуть бути висаджені у нас на території школи, – зауважив директор.

Як повідомили «Прочерку» у Громадській Раді Черкас, головою правління якої є почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська, суботник у районі 700-річчя планується 12 квітня.

реклама

Коментарі  

 
+4 #6 Мысли вслух 01.04.2014 09:06
Повторюсь! Концы искать нужно в ДОКе.
Сергей Олегович же четко написал - ТЕМП ничего не остановит, работали, работают и работать будут! Ни одно дерево не будет оставлено без внимания, всё пойдет на поддоны для Рено и Мерседеса.

Так же десятки тысяч деревьев была вырезана по дороге из Черкасс в Мошны, а ведь там были прекрасные деревья, замечательный лес. Кто за это ответит?!

Кто срезал, куда транспортировал и, по каким ценам?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 еколог 01.04.2014 08:58
подивіться на зріз! дерева були молоді! залишили лише ті, що негодяться на дошки! Чи не комусь з власників цехів приглянулися дерева? Нехай директор покаже дозволи! Виходить директор ще 40 дерев зріже, якщо всього 60 "аварійних"???? І буде пустеля?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Черкаси 01.04.2014 02:35
Досить цікаво, бо дерева там не були в "аварійному" стані... досить живі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 oops 31.03.2014 23:08
Ну і новини. 60 аварійних. Зрізали 20. На дітей не впадуть добре. А якби стояли, то було б краще. І висновок який?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Радикал 31.03.2014 23:02
Головне в цій справі було Жуковську засвітити :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Дімас 31.03.2014 17:06
Хай ріжуть, якщо справді це становить небезпеку для дітей. Проте кожне дерево треба розглядати окремо. Бо ті ж таки діти мають дихати киснем, який виробляють ці дерева! А в цілому школа затишна. Там, до речі, Катеринчук вчився!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100