реклама

реклама

Незважаючи на те, що через погодні умови жнива йдуть повільно і з затяжкою, та й сам урожай зерна аграрії прогнозують меншим, проте ціна на хліб не збільшуватиметься.

Так вважає генеральний директор Черкаського обласного дочірнього підприємства ДАК «Хліб України», депутат Черкаської обласної ради Павло Почапський.

– Середня урожайність по Україні – 24,6 центнерів з гектара, а на Черкащині – 30 центнерів з гектара: як і в минулі роки, наша область займає передові місця за врожайністю всіх культур. Тож побоювання щодо зростання ціни на хліб, хлібобулочні вироби, макаронні вироби, крупи я вважаю безпідставними, – говорить пан Почапський.

Стабільною вважають цінову ситуацію на хліб на Черкащині і фахівці обласної Держінспекції з контролю за цінами. Так, за інформацією начальника інспекції Віри Сотник, протягом квітня-липня середні рівні цін на хліб на Черкащині становлять: хліб з борошна І сорту – 3,53 грн. за 1 кг, при середньому рівні цін по Україні  3,57 грн. за 1 кг; хліб житньо-пшеничний – 3,47 грн. за 1 кг, при середньому рівні цін по Україні  3,51 грн. за 1 кг; – хліб з борошна вищого сорту 4,26 грн. за 1 кг, при середньому рівні цін по Україні 4,36 грн. за 1 кг.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100