1 квітня рятувальники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Черкаській області провели комплексне тактичне навчання з ліквідації наслідків аварії на хімічно-небезпечному підприємстві. Об`єктом навчань було обрано одне із найбільших потенційно-небезпечних підприємств міста ЗАТ «Фрау Марта».


За легендою навчань, під час завантаження продукції холодильної камери, автовантажник зруйнував  аміакопровід, що призвело до його розгерметизації та викиду аміаку. Під час аварії постраждали двоє працівників підприємства, які отруїлися парами аміаку та потребували медичної допомоги. Хмара газоподібного аміаку, що вирвалася за межі підприємства загрожувала мешканцям навколишніх житлових будинків.

На місце події за підвищеним номером виклику прибули 2 пожежно-рятувальних відділення співробітників АРЗ СП. Рятувальники задіяні на навчаннях винесли із небезпечної зони потерпілих та передали їх медикам. Після цього встановили водяну завісу та провели осадження небезпечної хмари, що рухалась в напрямку житлового масиву.

"Сьогодні, відповідно до графіку тренувань відпрацювань і профілактики потенційно небезпечних об’єктів, ми провели пожежно-тактичні навчання на підприємстві «Фрау Марта». Завдання навчань підвищити професійну майстерність особового складу АРЗ СП з ліквідації умовної аварійної ситуації, пов'язаної з викидом небезпечної хімічної речовини  аміаку. Загалом, попри певні робочі зауваження, тренування проведено успішно, з поставленими завданнями підрозділ справився на відмінно", - відмітив начальник АРЗ СП Управління ДСНС у Черкаській області підполковник служби цивільного захисту Олександр Дубенець.

Про це інформує прес-служба ДСНС України в Черкаській області.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100