реклама

реклама

Збройні сили України, вперше за багато років, отримали можливість привести боєздатність на найвищий рівень. По всій країні продовжуються різноманітні навчання, стрільби, навчальні маневри, практичні заняття та залагодження підрозділів. Про це інформує ТСН.
Взвод "Булатів"

Взвод "Булатів"


Так, у неділю, в.о. міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль перевірив бойову готовність деяких підрозділів оперативного командування "Північ".

Перевірка збіглась з проведенням планового комплексного тактичного навчання танкових, артилерійських, протиповітряних та авіаційних підрозділів.

Як передає офіційний сайт Міністерства оборони України, у тактичних навчаннях взяла участь велика кількість добровольців та мобілізованих, які поновили та закріпили свої бойові навички.

Під час проходження навчань оперативне командування "Північ" застосувало широкий спектр бойової техніки, серед яких були й новітні танки "Булат".

Основний бойовий танк "Булат"

Танк "Булат" розроблений у Харківському конструкторському бюро та серійно випускається на ХТЗМ, там де був створений надсучасний танк "Оплот" та легендарний Т-34.

"Булат" є глибокою модифікацією Т-64, радянського танку прориву, який до 2014 року ніколи не постачався на експорт. Модифікація танку настільки глибока, що варто говорити про нову бойову машину на надійній базі. Так, у "Булаті" замінено все, від двигуна та броні до озброєння та електроніки.

Новий танк отримав нову систему управління озброєнням, яка повністю виробляється на вітчизняних заводах, наприклад таких, як Черкаський "НВК Фотоприлад". Завдяки чому, у розпорядженні екіпажу є всі засоби для ведення точного вогню по противнику, як удень, так і вночі та за будь-якої погоди.

"Булат" озброєний новим 125-міліметровим ракетно-гарматним комплексом та ефективно знищує будь-який сучасний танк на відстані до 5 кілометрів. Причому, у випадку ведення вогню противотанковою ракетою "Комбат", вірогідність знищення цілі типу "танк" становить 90%. А скорострільність "Булату" дорівнює 8 пострілам за хвилину, що створює, навіть однією бойовою машиною, справжній шквал вогню.

Техніка отримала і нову броню, яка забезпечує високу живучість на полі бою та надійно захищає від кумулятивних боєприпасів, в тому числі і найновіших, з тандемною бойовою частиною. До того ж, "Булат" не відрізняється "великим зростом", тобто і влучити у нього складніше.

Отримав танк і новий багатопаливний опозитний двигун об'ємом 13,6 літрів та потужністю у 850 к.с., що дозволяє 45-тонній машині розганятися до 60 км/год.

Сучасним основним бойовим танком "Булат" озброєна 1-ша окрема гвардійська танкова бригада, яка пройшла у Великій Вітчизняний війні шлях від Ленінграда до Бранденбурга та отримала за героїзм своїх воїнів почесні ордени Богдана Хмельницького, Олександра Невського та інші. За час незалежності України бригада заслужила неофіційне найменування "Лісові вовки", яке настільки вкоренилося, що було перенесене на шеврон військовослужбовців у вигляді голови звіра.

Але оборонці не зупинились на "Булаті" та вже проводять випробування нового танку, який поки відомий лише за назвою Т-64Е. Технічні подробиці нової розробки тримаються у таємниці, але відомо, що нова машина отримала надсучасні системи прицілювання, міцнішу броню та потужніший двигун.

реклама

Коментарі  

 
0 #10 Серега Киев 16.06.2014 16:41
Харьков и харьковчане всегда были молодцы. И там про надо и оно вам надо - не надо печатать. 90% харьковчан всегда были за Украину - ВСЕГДА. Не даром г. Харьков был столицой Украины. Харьков молодцы - давай самое лучшее. Кстати в последнее время, аж противно бывает читать мнение многих - Россия враги, россияни такие перетакие. Русский народ видит, читает и дышит лет 14 уже одной Путинской пропогандой. Как они на этом фоне могут иметь другое мнение. Путин уничтожает русский народ своей гнилой политикой и нам не куда недется в дальнейшем как помочь заблудившимся братьям. Знаю сейчас начнется - вопли Водоплясова. Ну мы все украинцы, беларусы, русские - русичи/словяни и братья на века. Путин рано или поздно долетается с журавлями и его застрелят или еще что :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Teor 03.06.2014 23:52
Одна ошибка: На "Булате-Б1" обр.1988г. уже стоял дизель 6ТД-2 мощностью 1000 л.с. А в современной модификации "Булат-Б2М" 6ТД-2М мощностью 1180 л.с.-почти такой, как на "Ятагане" или "Оплоте"-1280 л.с. !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #8 Teor 03.06.2014 23:45
[quote name="Павло Павлович"][quote name="Петро Іванович"]
В 1924-м -отобрали Таганрогщину(4 рпйонв Ростовской обл.), в 1925-3 района- в Воронежзскую обл., а 29 окт.1926 г.-и вовосе Белгородскую обл.(тогда- в Курскую. По последней переписи в Раше (кажется в 2002г.) основное население (более 80%, а Белгородской-90%0 здесь до сих пор-украинцы!- такой вот братский "подарок"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Коробейник 22.04.2014 17:36
Я тоже считаю что такие танки как Оплот , Булат и Ятаган , это вообще лидеры в мире.И да пусть простят Харьковчане меня ,но я им скажу....То что вы делаете со своим городом сейчас просто самоуничтожение называется. Ваша жизнь и ваш город это УКРАИНА . Сейчас наша страна нуждается в перевооружении всей Армии , а это многомиллиардны е заказы на Харьковских заводах оборонки .
Скажу что вам Харьковчанам Россия не нужна так как родная страна Украина. Жириновский как то сказал......Харьков когда россия его возьмет ,то в течении 5 лет все производство и технологии перенесут за Урал , а умы и рабочую силу переселят тоже туда .
Скажите Харьковчане вам это надо ????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 олег 11.04.2014 17:58
Модернизация российской армии без Украины невозможна.А потому войско кацапов ничего из себя не представляет. Почитайте экспертов ,в том числе и российских. Это груда устаревшего чермета ,не способного противостоять современным армиям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 scorp230 10.04.2014 13:12
Боевые машины созданные на базе еще советских времен такие как -
"Булат", "Оплот" и " Ятаган" - исключительно разработки наших Украинских
инженеров и техников.
Гордость берет черт возьми .
Особенно радует "Ятаган" - полностью соответствующий стандартам НАТО, а стандарты и требования у них к боевой технике очень высокие.
Плюс на "Ятаган" возможна замена 125мм. ствола на 140мм., от попадания которого,
у Т-90 башню сорвет.
Все наши модификации танков превосходят почти по всем ТТХ российский Т-90.
А широко разрекламирован ный не так давно российский Т-95, так и не смог пойти
в серийное производство так-как российские военные его забраковали и целых 17ть лет разработак и миллиарды долларов ушли коту под хвост.
В реальности Т-95 оказался полным "дерь ! ом".
Получается что российские технари , не черта сами сделать или придумать не могут
без помощи из вне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Павло Павлович 10.04.2014 12:42
Цитую Петро Іванович:
З яких це пір Дедуля Трохим ви вважаєте Росію своїм ворогом? Може з тих пір, коли вони в 1939 приєднали до нас землі поляк, румун, угорців, або з 1943 року ,коли всі ми були під німцями ,а вони нас звільнили? або з 1954 року? Або може з тих пір коли наша країна стала великою державою в складі СРСР? . А може вам треба подивитися на ворогів в протилежному напрямі, на тих хто цілеспрямовано зруйнував і продовжує руйнувати наш світ? Або вам вигідно ,як і всяким "дем-альянсів" цього не помічати.

Уйгурти (Золота Орда), теперішня Росія? (швидше Ордою так і залишилась) була ворогом №1 для України ЗАВЖДИ у всі часи. Наша країна в скалді СеруСеру ніколи не була Великою Країною. Це наші "освободітєлі" зараз силою і підступністю підло забрали наш Крим, наші кораблі, наші бурові вишки, нашу зброю, підняли ціну на газ до захмарних висот. Тобто зробили все по-братськи? Д...к ти , Петро Іванович. Пора тобі за звалище. Історії. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Вадим 09.04.2014 16:33
А все це робила Росія чи Радянський союз, не треба приписувати Росії всі заслуги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #2 Петро Іванович 09.04.2014 11:27
З яких це пір Дедуля Трохим ви вважаєте Росію своїм ворогом? Може з тих пір, коли вони в 1939 приєднали до нас землі поляк, румун, угорців, або з 1943 року ,коли всі ми були під німцями ,а вони нас звільнили? або з 1954 року? Або може з тих пір коли наша країна стала великою державою в складі СРСР? . А може вам треба подивитися на ворогів в протилежному напрямі, на тих хто цілеспрямовано зруйнував і продовжує руйнувати наш світ? Або вам вигідно ,як і всяким "дем-альянсів" цього не помічати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Дід Трохим 08.04.2014 08:22
Всі наші біди від бажання видавати бажане за дійсне. Хай Коваль поцікавиться, скільки наших танків укомплектовано фотоприладівськ ою оптикою і скільки комплектів пішло в Росію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100