реклама

реклама

Верховна Рада України підтримала посилення відповідальності за вчинення злочинів проти національної безпеки.


За відповідний закон №4524-1 Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України) автором якого є голова фракції Батьківщина Сергій Соболєв, проголосував 231 депутат.

Серед черкаських депутатів із групи «Суверенна європейська Україна» «за» проголосував Михайло Поплавський. Колеги Михайла Михайловича по групі Володимир Зубик та Віктор Тимошенко були відсутні. Не було в сесійній залі представника групи «Економічний розвиток» Геннадія Бобова, регіоналів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка, комуніста Омеляна Парубка, «ударівки» Ірини Геращенко. Підтримали закон із групи «Економічний розвиток» Валентин Ничипоренко та Антон Яценко, «батьківщинівці» Микола Томенко та Леонід Даценко, а також позафракційний Анатолій Гриценко.

Згідно з ухваленим законом, відтепер умисні дії, вчинені з метою зміни меж території  або державного кордону України  на порушення порядку, встановленого Конституцією  України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій будуть каратися позбавленням воли на строк від трьох до п’яти років (раніше обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк), пише «Українська правда».

Крім того, мінімальний термін позбавлення волі у якості показання за державну зраду підвищений з 10 до 12 років, за диверсію – з 8 до 10 років, шпигунство – також з 8 до 10 років.

Також у Кримінальний кодекс вводиться стаття про «перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань».

Згідно з нею, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Такі ж дії, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків каратимуться позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем  його опублікування.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Україна 08.04.2014 13:11
Цитую незнайка:
Не зря кумаси оплачивали ремонт лифтов в городе Иначе до сих пор по ступенькам добирались бы Эх еще бы троллейбусы оплатили а то Сторожиха за забором не первый год прячет

ми кожен місяць платимо жеку за утримання ліфтів,де ті гроші?Те що хтось дав казка для "бідних",хіба що по призначенню пустив...І будьласка,не зомбуйте тролейбусами,то чиясь власність,їх або продадуть,або подарують в обмін на щось..Треба знати що то буде громаді коштувати,і чи то того варто..Повторюю,в Черкасах нема проблеми громадського транспорту,а навіюваня ведуть до підготовки вигідного втюхуваня місту(за кошти бюджету)непотрі бного не місту,не минулому власнику,хламу...Шито білими нитками..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Україна 08.04.2014 13:03
Цитую федор принципиальный:
А царева,тихонова ,ефремова надо было повязать прямо в зале и расстр...лять,как провокаторов,ко торые и создают эту шумиху на Востоке.

100% ПІДТРИМУЮ !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 федор принципиальный 08.04.2014 12:28
А царева,тихонова ,ефремова надо было повязать прямо в зале и расстрелять,как провокаторов,ко торые и создают эту шумиху на Востоке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 незнайка 08.04.2014 12:22
Не зря кумаси оплачивали ремонт лифтов в городе Иначе до сих пор по ступенькам добирались бы Эх еще бы троллейбусы оплатили а то Сторожиха за забором не первый год прячет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100