Квітень пригальмував розвиток березневого тепла, особливо відзначилися минулі вихідні, коли спостерігалося суттєве відхилення від норми як по температурі так і по опадах, відзначають метеорологи.

Так температурний фон з початку другої декади на 3-4º нижче кліматичної норми на цей час, нічні температури 3-4º тепла, денні 5-6º - холодно, але заморозків не було. Всього з початку місяця випало дощу у Канівському, Золотоніському, Черкаському та Звенигородському районах 10-17мм, на решті площ 23-37мм, тобто 52-84% місячної норми. Про це «Прочерку» повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

У перші дні поточного тижня погоду Черкащини формують атмосферні фронти циклону, центр якого над Скандинавією, тому йдуть дощі. Денна температура +10 ... +15º, нічна +3…+8º, найхолодніше прогнозуємо в ніч на середу, коли на поверхні грунту в понижених формах рельєфу можливі заморозки.

Тільки у другій половині робочого тижня стовпчики термометрів зуміють додати кілька градусів до своїх показань – вночі 4-9º, вдень 15-20º, опадів поменшає, про це наголосив Віталій Постригань.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Loki 14.04.2014 14:26
А до другої половини тижня так і будуть 17.30 показувать? )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100