Голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко називає підняття цін на більшість продуктів харчування необґрунтованим і дав доручення контролюючим органам відслідковувати штучне підвищення вартості продуктів. Про це він заявив під час наради з членами комісії облдержадміністрації з питань цін і ціноутворення.

Під час наради було відзначене стрімке зростання цін на основні групи продовольчих товарів. Поряд із основними об’єктивними причинами, такими як підвищення курсу валюти та здорожчання палива, також було відзначено і суб’єктивні – ажіотаж серед населення та встановлення необґрунтованого рівня цін самими торгівцями з метою отримання більших прибутків.

– Дві третини росту ціни – на совісті торгівців, які в такий важкий для всіх час користуються ситуацією і намагаються на цьому нажитись, – стверджує Юрій Олегович. – Я звертаюсь до всіх торгівців – не спекулювати ситуацією і не створювати штучний ажіотаж.

Перш за все, очільник області переймається купівельною спроможністю соціально незахищених верств населення, які до стрибка цін не могли дозволити собі повноцінного харчування, а зараз – тим паче, інформують у прес-службі Черкаської ОДА. Тому голова дав ряд доручень, спрямованих на стабілізацію та попередження необґрунтованого росту цін, зокрема підвищення рівня контролю за торгівцями, які здійснюють продаж товарів населенню.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 З народу 18.04.2014 10:04
Та хто ж його слухає. Сьогодні сірий хліб вже 4,2 грн.(було 4 грн) Проїзд у маршрутці 3грн.(було 2,5грн). Чому підприємці не затягуються паски, а тільки прості люди. Долар і євро дешевіють. Що ж це за влада така, що не може вплинути на олігархів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 населення 18.04.2014 08:11
Пане Ткаченко, це називається мародерством, а ще примусьте АЗС знизити ціни на пальне, долар різко пішов вниз. Чекаємо Вашого реагування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 007 18.04.2014 07:12
Тобто на колгоспному ринку ціни будуть вдвічі менші. Сам директор сказав :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 громадянин 18.04.2014 01:07
+1
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100