На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку днями провів заступник міського голови Володимир Ромашов, було детально проаналізовано підготовку міських пляжів до купального сезону 2014 року та приведення їхнього санітарного стану до встановлених чинним законодавством норм.

Учасники засідання заслухали інформацію заступника начальника управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Андрія Саленка, який доповів про порядок підготовки до купального сезону міських пляжів та організацію безпеки їх використання в нинішньому році.

Місцями відпочинку людей на водних об’єктах (міські пляжі), які підлягають постійному і обов’язковому обслуговуванню на договірній основі аварійно-рятувальними службами, визначено наступні місця:

- пляж «Соснівський» (прибережна територія від залізничного насипу до спуску по вул. Пролетарській);

- пляж «Пушкінський» (прибережна територія між спусками по вул. Франка та вул. Пушкіна);

- пляж «Рив’єра» (прибережна територія від підприємства громадського харчування «Рибка» до вул. Розкопної);

- пляж «Смілянський» (прибережна територія навпроти будинку № 89 по вул. Героїв Дніпра);

- пляж «Митницький» (прибережна територія від спуску по вул. Богдана Хмельницького до перехрестя вулиць Героїв Дніпра та Сержанта Смирнова).

За підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнято рішення, яким зобов’язано власників (орендарів, відповідальних за утримання), яким надано у користування зони рекреації водних об’єктів для масового відпочинку населення, до початку купального сезону (01.06.2014) для отримання паспорту пляжу провести необхідні обстеження і очищення дна акваторії від сторонніх предметів, із залученням водолазів-професіоналів та отримати від виконавця необхідні довідки водолазного обстеження.

Також власники пляжів мають позначити межу запливу буями помаранчевого або червоного кольору в межах 50 метрів від берега з пологим спуском, але не далі лінії глибин 1,5-1,75 метрів. А для попередження нещасних випадків на воді та надання допомоги тим, хто її потребує, створити сезонний рятувальний пост і організувати постійне чергування рятувальників, що пройшли відповідну підготовку та мають посвідчення рятувальника. При відсутності таких фахівців власники мають укласти договір з КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» або з іншими рятувальними підрозділами.

Рекомендовано також на видних місцях пляжу обладнати і розмістити стенди з інформацією:

- порад щодо порядку купання;

- вимог безпеки у місцях масового відпочину людей на водних об’єктах;

- номерів телефонів міліції, рятувальних служб та медичного закладу;

- способів рятування та надання першої невідкладної медичної допомоги;

- глибину і площу водного об’єкту, нахил берегів і ширину мілководдя, температуру та якість води.

У місцях, заборонених для купання, необхідно встановити щити з написами «Купатися заборонено!», а небезпечні місця дна акваторії пляжу позначити віхами або буями з написом «Небезпечно!».

Управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу до 13.05.2014 перевірить готовності місць масового відпочинку до пляжного сезону.

Про це інформує прес-служба Черкаської міської ради.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Гена 21.04.2014 13:25
Не разводите людей. Делайте по правилам, а не по понятиям.все службы обязаны работать для людей а не для себя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Василий Николаевич 20.04.2014 18:43
А кто займеться Бочкой и пляжем Одарыча на Мытнице! Кто объяснит нам как ж.б фундамент Одарыча и его кирпичные стены называются легкой переностной спорудой! Назовите тех людей которые выдают такие" честные" разрешения ! Так что бы отвлечь нас от реальности, нам поставят разьяснительные таблицы о том что мы олени не знаем в своем родном городе где можно а где нельзя купаться! За кого они нас держат? Ох задумайтесь, а то будет Черкасский Майдан! И мы не дадим уехать куда либо! Расчет на месте!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Василий Николаевич 20.04.2014 18:31
Работать надо над загрязнением экологии в Днепре. Флора и фауна уничтожена. Купаться строго запрещено. Но мы раставляем таблички для обворовывания бюджетных средств. Ну ну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 varvar 20.04.2014 17:09
А чому ніхто з чиновників не каже хто прибрав пляжі?! Даю підказку - це були не комунальні служби і не за рахунок бюджету!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Валерий 20.04.2014 16:12
Вот это забота! Просто наш народ не знает как в воду заходить и выходить! Что за бред! На пляжах горы мусора, вода в которой одни стоки и гербецыды! А эти му..ки придумали очередное отмывание бюджета! Вас что Майдан не вставляет? Вы как в СССР : все хорошо! Достали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100