реклама

реклама

Представники перевізників на прохання «Прочерку» під час учорашньої прес-конференції в «Новій Добі» відповіли на закиди в. о. мера Черкас Віктора Білоусова щодо завищення ними бажаних цін на квитки.

Нагадаємо, під час акції протесту перевізників Білоусов заявив, що в багатьох містах Черкас ціни на проїзд менші за 2,50 грн. Натомість черкаські перевізники хотіли б отримувати по 4 грн за квиток.


Крім того, Білоусов тоді наголосив, що в Черкасах є окремі керівники автопідприємств, які готові й далі певний час брати з пасажирів стару ціну – 2,50 грн. Таку поведінку Віктор Федорович вважає відповідальною.

Великі черкаські перевізники мають з цього приводу свою власну позицію.

– До нас таке ставлення, ніби це не ми сплачуємо податки, з яких утримуються чиновники, – наголосила генеральний директор АТП 17127 Олена Куниця. – Тільки наше підприємство щороку сплачує більше 2 мільйонів гривень податку до місцевої казни. А якщо взяти чотири великих підприємства, в яких працює від 200 до 400 осіб («Еліт-транс», «ЧАРЗ-Авто», «Черкасиавтотранс» і «АТП 17127»), вони дають щороку в казну міста більше 10 мільйонів.

Олена Іванівна додала, що великі підприємства не тільки перевозять пільгові категорії населення, але й відшкодовують державі пільгові пенсії, які сплачуються водіям, котрі йдуть на пенсію у 55 років.

– Якщо ми місту не потрібні, нехай Віктор Білоусов так і скаже, – з обуренням наголосила Олена Куниця. – Нехай скаже, що місту краще співпрацювати з маленькими підприємствами, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплачують до бюджету 200 гривень і працюють, як хочуть. Звідси – й собівартість перевезень. Якщо підприємство утримує великий колектив, в якому, крім водіїв і кондукторів, є медики й механіки, якщо воно сплачує абсолютно всі податки, вчасно видає зарплати, зрозуміло, що його послуги коштують більше. Якщо місто більше влаштовує чорний і тіньовий бізнес, нехай про це теж скажуть.

Як зазначив під час прес-конференції депутат міськради Віктор Горкун, у Чернігові, на дешевизну квитків у якому часто посилаються, пасажирські перевезення здійснюють маленькі «Рути» (на базі «Газелі»), які працюють на газу. Тоді як у Черкасах перевозять комфортабельними «Богданами», «ПАЗами», «Еталонами», «МАNами» тощо, більшість із яких працює на солярці.

Крім того, як зазначив Віктор Горкун, в Черкасах маршрути розроблені так, що більшість пасажирів їдуть без пересадок (на відміну від багатьох інших міст), і таким чином витрачають менше.

Пояснив Горкун і позицію тих перевізників, які готові й далі терпіти ціну в 2,50 грн. За його словами, вони офіційно мають 5 найманих працівників (яким платять зарплату «в конвертах»), хоча, судячи з кількості автобусів, повинні мати не менше 20 водіїв та 20 кондукторів, а також механіків, сторожів тощо; і при цьому підприємство зареєстроване в Черкаському районі.

– За таких умов, звичайно, підняти ціну на квиток до 3 гривень – і перевізник у божевільному прибутку, – зазначив Горкун. – А у тих, хто працює за правилами, собівартість виходить, приміром, 4 гривні.

Крім того, перевізники здивовані словами Білоусова про те, що в Черкасах максимальна довжина маршруту – 11 км.

– Таке враження, що дані навмисне спотворюються, – зазначила начальник експлуатаційної частини «ЧАРЗ-Авто» Зоя Клименко. – 31-ий маршрут – 16 кілометрів в один бік. 25-ий маршрут (умовно кільцевий) – протяжність 25,8 кілометрів. 20-ий маршрут – 24,6 кілометрів. Найкоротший маршрут – 12-й протяжністю 10,5 кілометрів в один бік.

Зоя Клименко також додала, що вартість пального на АЗС щодня зростає на 20 копійок. Міська влада зараз проводить розрахунки цін на проїзд, виходячи з вартості пального 13 грн, а зараз вона вже становить 15 грн. Перевізники наполягають на якнайшвидшому піднятті тарифів хоча б до визначених міськвиконкомом 3 гривень.

– Нині для моїх виборців найважливіше – це ціни на ліки, – зазначив депутат Віктор Горкун. – Натомість із цінами на перевезення треба щось робити. Багато хто не знає, але зупинилися автопідприємства в Чигирині, Золотоноші, деяких інших містах. У Черкасах не обслуговуються 34, 23, 18 маршрути.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #22 марина 29.04.2014 12:39
Маршрутки на свалку!!!!!!!!! !!!!!!!! 21 ВЕК! ПОЗОРИЩЕ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #21 Оксана Колісник 20.04.2014 12:57
Про комфортабельні "Богдани" Горкун погарячкував. Навіть зовні видно, що парк "Богданів" на міських маршрутах спрацьований майже вкінець. У багатьох автобусах не працюють датчики на панелі приладів. Зокрема, й не відомо, з якою швидкістю рухається автобус. Я розумію, о ціну доведеться піднімати, але до 4 гривень - чи не занадто? І, дійсно, хоч би один розрахунок. Бо ж, що на міських, що на міжміських маршрутах (до Києва, зокрема) "економіка" під сімома замками...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 Фугас 20.04.2014 10:41
Ну такой гон ......., шо читать противно "мы такие дорогие, бо мы честные!" Т.е., во всех городах Украины, где тарифы терпимы, работают в...ги, налоговые уклонисты, махинаторы и прочие .... Рыг Горкун все делает для того, чтоб даже ны бытовом уровне вызвать недовольство населения "новой властью". Шо ж ты .... молчал, пока твои пакращувачи тут заправляли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #19 Anchlus 20.04.2014 09:57
Нехай ці перевізники назвуть ще хоч одне українське місто з такими рівнинними дорогами.А тоді нехай розкажуть,чому в Києві на бургряках та багатокілометро вих дорогах також 2.50!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #18 Serg 19.04.2014 21:26
По прежнему: БЛА-БЛА-БЛА! Ни одного расчета стоимости билета! НИ ОДНОГО. Боятся выложить на всеобщий обзор? http://www.odessa.ua/projects/15900 По этой ссылке можно увидеть, что в Одессе адекватные и грамотные специалисты работают в горисполкоме. Они подробно и профессионально , как и полагается экономистам-специалистам с высшим образованием (а есть ли у нас в мэрии такие, - знает Белоусов), расписали, каким образом определяется стоимость проезда в транспорте. Вот такой подход должен быть и у нас в ЧЕРКАССАХ. Экономические расчёты, а не митинги определяют стоимость проезда. Скоро производители хлеба придут к горисполкому на митинг, мол хлеб по таким ценам выпускать нельзя, - одни убытки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #17 Сергій 19.04.2014 18:15
Це "Еталони" та "Богдани" комфортабельні? Де така трава росте? За MANи, ЛАЗи та Мерседеси великої місткості- питань немає - чудові автобуси. А от малогабаритний чермет необхідно прибрати з вулиць. Хіба що ПАЗи залишити - там влітку прохолодно, а взимку - тепло. Та й то - більшість ПАЗів - на газу - а ціна там дещо інша. Так що нехай нам не розповідають казки. 3 грн. - вистачить за очі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #16 Когда реформа? 19.04.2014 15:52
Когда будет транспортная реформа? А не новое повышение?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 Час реформи 19.04.2014 15:51
Да УГОВОРИЛ кубанский казак за ТРАЛКИ, это он собирает бабло для финансирования кубанских человечков из кубани.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #14 Час реформи 19.04.2014 15:49
Цитую Ден:
Горкун ****! Эта тварь заинтересована в том чтоб у перевозчиков была супер прибыль! Он от них получает взятки! Прочерк, проведите расследование, Горкун взяточник потому и против народа и за перевозчиков! 2.50 с головой на сегодняшний день для убогих неудобных маршруток!

Якби МЕРІЯ продавала квитки та наймала перевізників, згідно реформи ТО БЮДЖЕТІ МІСТА БУЛО Б 50 МЛН ГРН.ДОХОДУ, А НЕ 10. ХОРОШАЯ ДОБАВКА ДЛЯ ЖИТТЯ. ЗАГАЛЬНА ЦИФРА ТРАНСПОРТУ В ЧЕРКАСАХ 90-100МЛН, ЧИСТИЙ ДОХОД БИ СКЛАДАВ БИ 45-50 МЛН ГРН.ТА ПЛЮС ТРАЛІКИ ТАМ ДЕ ЛІНІЇ.ВОДІЇВ ПЕРЕВЕСТИ НА ТРАЛІКИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 оля 19.04.2014 13:30
Для таких як Сухарьков складається таке враження,що він у нас на всі руки умілець і у всіх сферах знаток Сьогодні хірург (лікує),завтра футбола грає, післязавтра АЗОТ очолить і покаже самому Фірташу як треба працювати.Знаток хр**ов! Візіми елементарно порахуй, техніко-економічне обгрунтування зроби, а потім розказуй хто по скільки має возити і як працювати. Займись хоч якимось чоловічим ділом, а не язиком ляпай те що умніки від пані Ж напишуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100