реклама Делікат

На поминальні дні на Черкащині переважатиме сонячна та суха погода з температурою вдень 15-20°, прогнозує начальник черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Нині ж погоду України формує холодний антициклон, що переміщується зі Скандинавії. Його зусиллями найближчі дві доби буде сонячно, сухо, але прохолодно. Температура повітря вночі – 1-6° тепла на поверхні ґрунту, а 26 квітня місцями і в повітрі очікуються заморозки 0-3°, вдень – 15-20° тепла.

Заморозки такої інтенсивності створюватимуть небезпеку для плодових та городніх культур висаджених рано, тому завчасно необхідно подбати про їхній захист, турбуються черкаські синоптики. Поширені способи захисту – димові завіси, дощування, накриття рослин паперовими ковпаками, прозорою плівкою.

Варто зазначити, що при димленні температура повітря підвищується на 3-4°, а дощування здатне захистити рослини від заморозків, інтенсивністю до 5-7° морозу, наголошує Віталій Постригань.

29 квітня очікуються короткочасні грозові дощі, температурний фон продовжить поступово підвищуватися, особливо це відчутно буде вдень, коли повітря прогріватиметься до літніх значень.

Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 годину ранку +12°.

Загалом завдяки надходженню теплого повітря з південного заходу, з другої половини квітня температурний режим випереджав кліматичні показники, а останніми днями відповідав травневим значенням. Денна температура повітря – +22+25°, тепло і вночі. Завдяки квітневим дощам, загальною кількістю 32-84 мм, що становить 70-190% місячної норми, верхні шари ґрунту добре та сильно зволожені, лише у Золотоноші, де дощу випало найменше, – слабко. Ґрунт прогрітий добре, середньодобова температура ґрунту на глибині 10 см – 15-16° тепла, що характерно для середини травня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100