реклама Делікат

Через соціальні мережі та інші інтернет-сайти продавав сильнодіючі лікарські речовини житель Черкас 1980 року народження.

Як зазначив під час учорашньої прес-конференції оперуповноважений відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області Олександр Ковалець, незаконного торговця ліками «вичислили» правоохоронці під час моніторингу мережі Інтернет.

Щоб з’ясувати особу черкащанина, який торгував снодійним препаратом «Соннатом» (діюча речовина зопіклон) і антигістамінним препаратом «Димедрол» (дифенгідрамін), правоохоронці підібрали людину, яка ввійшла з торговцем у контакт, а потім почала замовляти в нього препарати. Як зазначив Олександр Ковалець, цією людиною був не правоохоронець, а звичайний житель міста.

З’ясувалося, що торговець отримував ліки за підробними рецептами. Потім через соцмережу призначав клієнтам час і місце зустрічі, казав, скільки грошей потрібно приносити. Дотримувався правил конспірації, покупця чекав не більше десяти хвилин. Мав перелік постійних клієнтів (нині з ними працюють правоохоронці).

За підрахунком працівників міліції, зловмисник встиг продати близько 300 пігулок. Задокументовано продаж близько сорока, при цьому упаковка з десяти штук коштувала 50-60 гривень.

Розповсюджувачам наркотичних засобів загрожує позбавлення волі на 5-8 років.

Як зазначив Олександр Ковалець, в поточному році розпочато 19 кримінальних проваджень, пов’язаних з фактами незаконного збуту сильнодіючих та отруйних лікарських засобів.

Загалом за перший квартал правоохоронці Черкащини розпочали 323 кримінальні провадження за фактами збуту, нелегального виготовлення, схиляння до вживання наркотичних речовин, утримання наркопритонів тощо. Торік за цей самий час було розпочато 289 кримінальні провадження за фактами таких кримінальних правопорушень. За розкриттям злочинів у сфері обігу наркотиків область посідає 9 місце в Україні.

За перший квартал цього року на Черкащині вилучено з незаконного обігу 33 кг різноманітних наркотичних та психотропних речовин (головним чином марихуани).

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100