реклама Делікат

Віднині всі охочі черкащани зможуть милуватися пейзажами краю з води: третій рік поспіль у Черкаському річковому порту відбулося урочисте відкриття туристичної навігації по Дніпру. Про це інформує прес-служба голови Черкаської ОДА.

Фото з сайту "Рідна Черкащина"

Фото з сайту "Рідна Черкащина"


На відкритті навігаційного сезону був і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Каже: можливість подорожувати областю по Дніпру ще більше розширює туристичний потенціал нашого краю.

– Споконвіку сивий Дніпро був символом історичної долі українського народу, – сказав він.Зі Славутичем пов’язане формування української нації, зародження і розвиток історії нашої держави. Він був свідком героїчних діянь наших земляків – тих, хто боровся за свободу та незалежність.


За його словами, у області розроблено 11 нових туристичних маршрутів, три з яких прив’язані до головної водної артерії та передбачають водні екскурсії.

Теплохідні прогулянки акваторією Дніпра відновили в 2011-ому році туроператори ТОВ «Туристична компанія Мандрівник» та ПП «Туроператор НАМІ» за сприяння Черкаської ОДА. За цей час роки річковими прогулянками скористалися майже 50 тисяч туристів.


Відтепер туристичний теплохід «Дубинда» здійснюватиме рейси, щонайменше, тричі на день. Ціна квитка для дорослої людини становитиме від 30 до 70 гривень та від 20-ти  до 35-ти гривень для дітей. Одночасно перебувати на борту теплохода зможуть до 110 осіб.

Першими в цьому році пасажирами теплоходу, названого ім’ям Героя Радянського Союзу, стали учні черкаської школи № 37 для дітей з вадами слуху, дитячої музичної школи та вихованці клубу юних моряків.

Пасажирка теплоходу Аня з музичної школи №2 зізнається, що досі ніколи не споглядала краєвиди з боку Дніпра. Така прогулянка їй до душі.


Виявляється подорожувати Дніпром дуже захоплююче і цікаво, – каже дівчинка. – Тут відкриваються нові краєвиди, небачено гарні й привабливі.

А ось вихованець клубу юних моряків у Черкасах Матвій Завгородній на борту тільки цього теплохода вдруге.

– Я й у минулому році був на відкритті навігації, – пригадує він. – Оскільки я займаюся в гуртку, то по Дніпру ходив у шлюпках. Мені подобається дивитися, як на хвилях відбивається сонце і те, як навколишні будинки осяяні цим світлом.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100