реклама Делікат

«Громадськість «дякує» Савіцькому та просить звільнити займану посаду!», - стверджує екологічний активіст, член Обласного Союзу громадських природоохоронних організацій Людмила Ткаченко.

Черкащину спіткають постійні екологічні негаразди, проте екоінспекція продовжує вперто їх ігнорувати ось вже останні два роки, після того, як її начальником призначено Олега Савіцького, – заявляє активістка.

Олег Савицький - начальник Державної екологічної інспекції у Черкаській області - на фото зліва

Олег Савицький - начальник Державної екологічної інспекції у Черкаській області - на фото зліва


«Нещодавно в річці Золотоношка загинула вся риба. Не дивлячись на звернення громадських активістів, інспектори навіть не виїхали на місце для з’ясування обставин та здійснення перевірки в рамках чинного законодавства… У Дахнівському лісі вирубували дерева два тижні тому, я залишила телефонограму, яку також не перевірили. Я розумію, що в державі склалася складна економічна ситуація, проте, навіть в межах містах, інспекція відмовляється працювати.

Окрім того, є інформація про те, що на базі «Екологія» у грудні 2013 року браконьєри зберігала свої рибацькі приладдя. Вибачте, але це вже верх цинізму. Екологічна громадськість вимагає люстрації керівника Савіцького.

Постійну стурбованість у громадськості викликає недостатній контроль за об’єктами, які розташовані в межах прибереженої захисної смуги Кременчуцького водосховища. Серед таких об’єктів ресторан «Робінзон». Замість того, щоб притягувати порушників до відповідальності Савіцький працевлаштовує їх», – заявляє Людмила Ткаченко.

Має претензії екологічна активістка і до комплексу «Спортохота», що на березі Дніпра.

«Комплекс «Спортохота» знаходиться на землях водного фонду, де будівництво взагалі заборонено. На даній території збудовано готельно – розважальний комплекс до складу якого сходять басейни, баня, ресторан, будинки відпочинку, загін для розміщення диких тварин та багато іншого. Мною було направлено ряд запитів до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Черкаській області та до Державної екологічної інспекції у Черкаській області. Як видно з наданих відповідей перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на даному об’єкті не проводились. А Держекоінспекція стверджує, що дана організація займається роздрібною торгівлею та іншою діяльністю у сфері спорту та чомусь взагалі не звертає уваги на те, що даний об’єкт розташований на землях водного фонду», – обурюється Людмила Ткаченко.


Активістка вважає, що Савицький дивиться крізь пальці на цю проблему, бо є колишнім генеральним директором «Спортохоти». Тож пані Ткаченко заявляє про намір екоактивістів збирати підписи проти Олега Савицького.

«Прочерк» готовий вислухати й протилежну сторону.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Правда 13.08.2014 12:25
Занадто"свіженьке"і звернення і відповідь)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Удочка 25.04.2014 22:29
Новій владі!Звільняйт е поскоріше цих зл..... у мундирах!Заповн юйте вакансії чесними людьми.І не розповідайте нікому,що у нас їх немає!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100