У Черкасах мама чотирирічної дівчинки Ріми Марина Клименко кілька років вимагає справедливості: після щеплення її дитина отримала майже невиліковну хворобу – ювенільний ревматоїдний артрит, йдеться в сюжеті «Подробиць».

– Дитина просто не встала з ліжка. Сказала: я просто полежу, у мене болять ноги. Опухло коліно, відкачали 28 мілілітрів рідини, – пригадує Марина Клименко.

Щоб поставити дочку на ноги, довелося кілька років лікувати її в столичних фахівців. Власним коштом, каже мама. Курс лікування дав позитивний результат, але Ріма пожиттєво залишиться інвалідом. Зараз дитині необхідні підтримувальні ліки. Ними має забезпечити черкаська міська дитяча лікарня. Гроші на медикаменти виділяють із державного бюджету. Натомість за два роки дівчинка не отримала жодної пігулки. З вини головного лікаря, стверджує її мати.

Щоб з’ясувати ситуацію, журналісти звернулися до головлікаря закладу, але далі порога їх не пустили. Чергова пояснила, що потрібен дозвіл департаменту охорони здоров'я.

Натомість директор департаменту охорони здоров'я Черкаського міськвиконкому Олег Стадник заперечує, що є заборона спілкування із пресою. Олег Михайлович говорить, що журналісти повинні були поставити до відома департамент.

Про проблему маленької Ріми він знає. Каже: дівчинка дійсно має право на безкоштовні препарати. Але більшу частину з прописаних ліків не закуповують за державні гроші. Провину головного лікаря чиновник теж не заперечує. Пояснює: він мав би запропонувати мамі альтернативні медикаменти.

– Тут є повне недопрацювання скажімо так, адміністрації і персоналу дитячої лікарні, – говорить Олег Стадник. – Людині треба пояснити. Якби їй нормально пояснили, то вона б погодилася на той препарат, який можливо закупити за бюджетні кошти і яким можливо її забезпечити.

Керівник департаменту пообіцяв найближчим часом вирішити цю проблему. А поки батькам дівчинки доводиться купувати недешеві ліки за власні гроші.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+10 #2 911 28.04.2014 10:23
Гнати з посади таких лікарів і як можна далі від людей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 незнайка 28.04.2014 10:05
Классный выришальнык современной Ямы Беккера Он усе может-ДОКТОР ДУСТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100