Зробити музей Шевченківського заповідника у Каневі більш живим, «теплим» і народним планує нова влада Черкащини. Готовність канівських об’єктів до проведення Шевченківських днів (18-22 травня) нещодавно перевіряв керівник області Юрій Ткаченко.

Як зазначив Юрій Олегович під час сьогоднішньої прес-конференції, уже до 18 травня зовнішній вигляд канівського музею Шевченка дещо зміниться.

За словами Ткаченка, із 30 млн грн, які свого часу були виділені на підготовку до Шевченківських днів, наразі у спецфонді Міністерства культури залишилося 5 млн грн.

– Спілкуючись із митцями, з громадськістю, я чую, що «в музеї немає душі», – зазначив Ткаченко. – Він – «холодний»...

Музей був свого часу задуманий Василем Кричевським як гостинний, теплий і народний. Натомість сьогодні вхід до закладу затемнений, оформлений у сірих тонах, не продумані шляхи переміщення відвідувачів.

– Науково-методична рада Шевченківського заповідника повинна чітко визначити людину, яка до 18 травня займеться експозицією. За цей короткий термін ми могли б своїми силами привести її у відповідність із задумом Кричевського, – зазначив Ткаченко. – Ми принаймні наповнимо експозицію експонатами, які будуть визначені науково-методичною радою.

Юрій Олегович зазначив, що спілкувався з відомим архітектором Анатолієм Гайдамакою. Він сподівається, що науково-методична рада довірить «оживлення» музею саме йому.

– Я хотів би, щоб гроші, про які йдеться, були направлені на оновлення фасадної дошки музею Шевченка, реконструкцію вхідної групи, експозиції, ремонт даху і гідроізоляцію фундаменту, – підсумував Ткаченко. – Також є кредиторська заборгованість із реконструкції обласного музично-драматичного театру імені Шевченка, реконструкції Нижнього парку в Каневі, парку, прилеглого до маєтку Енгельгардта, та оновленню експозиції Шевченка в Будищі Звенигородського району, реконструкції та оновленню експозиції Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», капітальному ремонту фондосховища в Шевченковому, благоустрою території і капітальному ремонту котельні заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». Ми будемо радити, щоб ці кошти Міністерство культури спрямувало саме на зазначені об’єкти.


реклама

Коментарі  

 
+5 #15 канівчанин 29.04.2014 07:51
Інформація журналістами подана не правдива слід людям розтлумачити, що музей Шевченка це Національний заповідник.
Все, що там відбувалось відбувається чи буде відбуватися це тільки юристдикція МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ.
І ні Тулуб раніше ні Ткаченко нині не впливають на рішення які приймаються міністерством, а саме Науково-методичною радою цього ж таки міністерства. До складу цієї ради входять виключно столичні "науковці", очолював Михайло Кулиняк саме він підписав рішення про реконструкцію музею в такому форматі.

Як керівники області хто б не був чи буде вони будуть їздити туди та зустрічати отих "науковців" столичних.
Припинити весь цей постійний процес "покращення" може тільки громада своїми протестами. Пишіть обгрунтовані звернення на міністерство і всиловлюйте свої заперечення. Робіть щось.
А то не розібравшись звинувачуєте тих хто не причетний до таких жахливих змін музею.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 varvar 29.04.2014 00:33
Як же вони всі люблять пилити бюджет, прикриваючись любов'ю до Шевченка!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 іо 28.04.2014 22:58
Як це безглуздо виглядає. Та чи це на рівні Черкаськоі області вирішується.Господи... то "тепло", то без душі. Підете ви і вам в слід знайдуться грамотні, які скажуть" не по європейському" надто просто і по"глиняному" виглядає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #12 003 28.04.2014 22:54
Цитую стабилизец:
Небось, дядя посоветовал. Есть, чем гордиться, имеем как минимум 2 местных телепортала по перемещению бюджетных средств в карманы чиновников - Шевченко и Золотая пидкова. Бермудский треугольник и всяческие черные дыры отдыхают.

Який ви правий! І так від одних до других...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 02 28.04.2014 22:51
Цитую пехто:
Це позор "академікам" архітектури:Дми тренко,Скорик,р аднику Тулуба -Упирю

А Дмитренка ж залишають....Це ж спеціаліст!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 Вован 28.04.2014 18:28
Який хазяйновитий, скрізь попорається. :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 A 28.04.2014 17:23
Цитую 1-1-1:
Хотите что-то исправить - делайте за свои СОБСТВЕННЫЕ деньги.
І у себе вдома.

Музеями повинні займатися фахівці, а не чиновники типу "сьогодні тут покерував, завтра - там, головне, щоб «пам’ять» лишилася «Тут був Сірожа» (чи «Тут був Юра»)".
Фахівці повинні сказати, що і як ПОТРІБНО зробити, а завдання чиновників - забезпечити виконання запропонованого фахівцями плану. І ніяк не навпаки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 викто 28.04.2014 17:08
музей так обновили, що нестало експонатів, та нема на що дивитись. майже все цінне вивезено чи пропало :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 1-1-1 28.04.2014 16:54
До каких полр будет ЭТО безумие: каждый хочет что-то превнести СВОЕ...Надо раз и навсегда запретить "реконструкцию" музея и кому-то доказывать свою личную любовь к Шевченко и Украине! Хотите что-то исправить - делайте за свои СОБСТВЕННЫЕ деньги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 пехто 28.04.2014 16:35
Це позор "академікам" архітектури:Дми тренко,Скорик,р аднику Тулуба -Упирю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100