Із середини квітня на Черкащині утримується тепла погода. Упродовж більшості діб середній температурний фон перевищував кліматичну норму на 2-6°. У найтепліші дні максимальна температура повітря досягала +20+25°. Протягом цього періоду по області спостерігались дощі різної інтенсивності, місцями з грозами. Однак, останні декілька діб на переважній частині території нашого краю істотних опадів не відмічалось, що плинуло на зменшення кількості вологи у верхньому шарі ґрунту, про що повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Така ситуація сприяла поступовому підвищенню класу пожежної небезпеки в екосистемах області. Станом на 29 квітня на переважній частині території області спостерігається пожежна небезпека 3 класу (середня), однак в окремих районах вона зросла до 4 класу (висока). Тому при відпочинку на природі необхідно бути дуже обережними у поведінці з вогнем!

У найближчу добу погодні умови Черкащини визначатиме поле зниженого атмосферного тиску. Пройдуть короткочасні дощі різної інтенсивності, місцями у супроводі гроз. Нестійкий характер погодних умов спостерігатиметься упродовж усіх наступних вихідних днів. Атмосферні фронти із південного заходу принесуть більш теплі повітряні та короткочасні дощі літнього характеру, подекуди з грозами. Температурний фон буде на 2-4° вищим кліматичної норми. Стовпчики термометрів вдень підніматимуться до 19-24° тепла, вночі температура повітря буде не нижче 6-11° тепла. Однак, починаючи з 5 травня, очікується чергова хвиля похолодання.

Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 годину ранку 29 квітня становила 13°.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Loki 29.04.2014 22:17
А с уже с 10 мая в Украине: Kad lietus un vēji sitas logā? ((.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100