У Верховній Раді України не вистачило голосів для ухвалення закону про проведення всенародного голосування з актуальних питань, пише «Українська правда».

«За референдум – 154. Не пройшло. Слава Богу»...  – повідомив депутат Олександр Бригинець у Facebook.

«Близькі мені позиції і у «Свободи», і у «УДАРу», і у СЕУ, тож популізм референдуму, швидше за все, не пройде», – писав він до того. – «Його треба проводити, але не під час війни!»

У Верховній Раді пояснюють відкладення всенародного голосування неможливістю гарантувати безпеку членам виборчих комісій. Про це повідомив член фракції «Батьківщина» Андрій Сенченко на брифінгу після закритого засідання Верховної Ради.

– Будь-який референдум треба проводити лише коли є впевненість, що волевиявлення громадян не проходитиме під дулами автоматів, – сказав він. – Тому, в принципі, всі фракції виступають за те, щоб провести такий референдум, але питання може бути проголосовано лише після того, як (сепаратистами) буде складена зброю і правоохоронні органи зуміють локалізувати бандформування на сході країни.

На запитання, як у такому випадку проводити вибори президента, якщо безпеку членам комісії не можуть гарантувати, Сенченко відповів:

– ід час виборів може статися так, що один регіон підтримає більше одного кандидата, а інший – іншого, але результати виборів по всій країні будуть встановлені. А в разі, якщо таким чином проводити референдум, то його результати можуть використовуватися для політичних маніпуляцій сепаратистами та їхніми координаторами зі спецслужб Російської Федерації, – вважає Сенченко.

Як відомо, Кабінет міністрів 5 травня вніс до Верховної Ради законопроект про всеукраїнське консультативне опитування 25 травня, одночасно з виборами президента.

Власне референдум, як заявляли у владі, можна провести у червні, адже його має призначати президент, а не виконувач його обов'язків.

А для місцевих референдумів, яких вимагають сепаратисти, потрібно змінювати законодавство.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 СЕЛЯНИН 07.05.2014 09:29
Населення области за прошлый год без войны при мудром керивныцтве на 9 тыс сократилось Медали вручали чествовали за 9 млрд собирались каневскую делать гидроаккумулиру ющей и смиттеспалюваль ный завод в Черкассах строить план по выдаче 500 нетелив выполняли из кабинета заступныка СБТ Поздравительные телеграммы от президента зачичывались без ПРЫСИДАНИЯ пидлеглых и без декламации ВИРШОВ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 тимур 07.05.2014 09:22
Цитую С Миколаєнко:
Але прийняла дуже секретний документ про грошову винагороду за участь у братовбивчій війні.Тарифи:
-для солдат біля 80$ в день;
-для офіцерів 500$;
ЧЕРКАСЦІ Є МОЖЛИВІСТЬ ПОПОВНИТИ СІМЕЙНИЙ БЮДЖЕТ!

80 серебряников за участие в гражданской войне?!Ну ну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 С Миколаєнко 06.05.2014 18:06
Але прийняла дуже секретний документ про грошову винагороду за участь у братовбивчій війні.Тарифи:
-для солдат біля 80$ в день;
-для офіцерів 500$;
ЧЕРКАСЦІ Є МОЖЛИВІСТЬ ПОПОВНИТИ СІМЕЙНИЙ БЮДЖЕТ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 незнайка 06.05.2014 15:13
Да реформы нужны Но не теперь Пусть когда-нибудь потом А после нас хоть трава не расти а мы пока успеем всласть попринимать госбюджет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100