реклама
Sucurity Police

реклама

Перевірити, як працює світлофор, встановлений місяць тому на перехресті бульвару Шевченка та вулиці Дашковича, з Австрії до Черкас особисто завітав директор компанії «PRT GesmbH» Ерік Брюнер. Саме ця компанія подарувала Черкасам цей сучасний світлофорний комплекс. У цілому побаченим австрійський гість лишився задоволений. Він запропонував для подальшої співпраці користуватися послуги їхньої компанії, яка, крім світлофорних комплексів, також випускає сучасні прилади вимірювання швидкості руху транспорту.

За словами директора черкаського представництва «PRT GesmbH» ТОВ «ПРТ Україна» Владислава Яковлева, згідно з моніторингом українського ринку, яке проводила компанія «PRT GesmbH», Черкаси входить у трійку обласних центрів України з позитивним рейтингом стрімкого розвитку та найбільш сприятливими умовами для  вкладення інвестицій. Це стало визначальним для австрійців, які запропонували черкасцям оцінити їх продукцію, подарувавши місту найновішій світлофорний комплекс, загальною вартістю близько 18 тисяч євро.

Особливість комплексу полягає не лише в надточному регулюванні руху транспорту та пішоходів,  але й відстеженні загальної ситуації на дорозі. Це забезпечує наявність спеціальних відеокамер, дані з яких в оперативному режимі передаються до центру управління. Приміром, за появи заторів на певній ділянці дороги може змінюватись система переключення світлофорів. У перспективі, за наявності аналогічних об’єктів на інших міських перехрестях, можливо створювати «зелений коридор» для руху транспорту.

А от завдяки спеціальним  світлодіодним лампам сигнал нового світлофора 100%  видно  за будь-якої погоди. Австрійський світлофор не лише зручний для водіїв та пішоходів, але й – економний. Оскільки завдяки встановленим енергозберігаючим  лампам  споживає у десять разів менше електроенергії.

Для довідки:

На сьогодні в Черкасах встановлено 75 світлофорів. Усі вони старого зразка і перебувають на балансі державного підприємства «Інформ-ресурс» Міська влада оплачує лише поточне утримання цих світлофорних об’єктів. Крім заміни всiх цих світлофорних об’єктів, місто потребує ще 25-ти нових. Найперше сучасні світлофорні об’єкти встановлюють там, де зафіксована найбільша кількість аварій.

За три роки міська влада встановила три світлофорні об’єкти на перехресті вул. Ільїна-Б.Хмельницького, Енгельса-Бидгощська, Сєдова-Благовісна. Четвертий світлофор облаштували цього року на розі вул.. Дашковича та бул. Шевченка.

У планах міської влади протягом трьох років замінити всі старі об’єкти на нові, аби цим самим вдосконалити режим дорожнього руху в обласному центрі. За попередніми підрахунками, повне оновлення світлофорної системи коштуватиме приблизно двох мільйонів євро.

За інформацією прес-служби Черкаського міськвиконкому

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100