Маже 98% черкаських  ветеранів до 5 травня уже отримали разову грошову допомогу на суму близько 27 мільйонів гривень, повідомляє заступник голови-керівник апарату Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль.

У територіальних центрах області силами соціальних працівників уже проводяться обстеження матеріальних та соціальних умов проживання одиноких ветеранів війни з метою надання їм матеріальної, фінансової, організаційної допомоги.

Ветеранів війни, які перебувають в інтернатних установах та стаціонарних відділеннях територіальних центрів, відвідають керівники місцевих органів виконавчої влади, державних установ та ветеранських організацій. Планується проведення святкових обідів та урочистих заходів для підопічних.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Олега Шимчука, з метою підвищення рівня життя ветеранів, якості соціального та медичного обслуговування на Черкащині розроблена і діє комплексна програма «Турбота», на виконання якої в минулому році профінансовано з різних джерел понад 28 мільйонів гривень.

Також для задоволення всіх соціально-побутових та медичних потреб ветеранів працівниками територіальних центрів вже заповнено майже 97% соціальних паспортів.

До роботи з ветеранами залучаються і волонтери. Основним видом послуг, які вони надають, є допомога на дому: прибирати, сходити за продуктами, заплатити за комунальні послуги, інформують в управлінні інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ Черкаської ОДА.

Довідка

За останні три роки 25 ветеранів війни забезпечені власним житлом.

Для забезпечення спецавтотранспортом в Департаменті соціального захисту населення перебуває на обліку майже 3 тис. інвалідів та ветеранів війни. У 2014 році 42 особи забезпечені автомобілями, в тому числі 39 ветеранів Великої Вітчизняної війни.

33 ветерани ВВВ забезпечені телефонами, а 28 інвалідів – крісло-колісними візками.

У цьому році для забезпечення санаторно-курортним лікуванням на обліку перебуває 8 305 осіб. З початку 2014 року 313 осіб уже отримали санаторно-курортні путівки, із них 104 ветерани Великої Вітчизняної війни.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100