Ходу у вишиванках провели у Тальному 11 травня. Про це інформує кореспондент «Прочерку».


Понад три сотні місцевих жителів та гостів міста Тальне вирішили по-особливому відзначити День матері, тому влаштували мегамарш вишиванок.

Мистецьки перфоменси, майстер-класи, козацькі змагання, школа стародавнього танцю, етнографічні майданчики та багато інших заходів відбулося протягом свята. Головним організатором дійства став місцевий програміст Віктор Носацький. Натхненником заходу організатор мегамаршу вважає директора заповідника «Трипільська культура» Владислава Чабанюка, який поділився власним досвідом із проведення етносвят. За словами Чабанюка, парад вишиванок –  це калейдоскоп етнографії та національного духу.


На захід також завітав казкар Сашко Лірник. За його словами, мегамарш вишиванок – це свято, яке об’єднує нас в одну сім’ю, бо саме вишиванка – це українська душа навиворіт, оскільки остання красива як із середини, так і ззовні. Лірник розповів, що саме завдяки парадам вишиванок він зрозумів, що Україна –  не совок і  не Малоросія.


Організатори й учасники зізнаються, що не очікували на таку чималу кількість людей у вишиванках на першому тальнівському мегамарші. Тому організатори обіцяють, що схожі дійства відбуватимуться кожного року, навіть уже є певні напрацювання на наступний парад.

 


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Бодька 13.05.2014 14:50
Цитую Богун:
Козацькому роду нема переводу!

google translate в допомогу)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Богун 12.05.2014 15:47
Козацькому роду нема переводу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 ахаха 12.05.2014 11:00
Да только этим вышыванкам потом тырлей дали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100