Релігійна громада Черкас надала тимчасове помешкання молодій родині переселенців із Слов'янська – Максиму, Євгенії та їхньому однорічному синові Герману, йдеться в сюжеті «5 каналу».

Наразі вони обживаються в обживають у новому для них місці, а ще кілька днів тому вони похапцем збирали речі і їхали невідомо куди.

Подружжя розповідає: саме рідні вмовили їх на переїзд. Коли стало небезпечно перебувати на вулицях Слов’янська, молоді батьки, не вагаючись, забрали малого сина і подалися подалі від свисту куль.

­– У нашому місті стало небезпечно знаходитись. Стріляють, чути вибухи, виють сирени. Ми просто почали боятися за життя нашої дитини, – говорить Євгенія.

Подружжя активно стежить за подіями в рідному місті. Про останні новини дізнаються від родичів.

– Дуже хвилюємося. Тривожно на душі. Телефонуємо по кілька разів на день моїм та Максимовим родичам. Запитуємо, як там вони, що відбувається. Вони нам все розповідають. За них переживаємо,– каже переселенка із Слов'янська.

Молода родина розповідає: коли їхали зі Слов’янська, там були зачинені магазини, банки, заводи тимчасово не працювали.

Голова родини Максим залишився без роботи. До Черкас приїхали із певними заощадженнями. На перший час сподіваються, що грошей вистачить.

– Яку знайду тут роботу, таку й знайду. Потрібно годувати сім’ю. Ми плануємо тут побути, поки все не закінчиться в Україні. Десь місяць-півтора, – сподівається Максим.

Нове місто молодій сім’ї сподобалося, проте сподіваються, що довго тут не затримаються.

– Нам тут дуже подобається. Тут класно. Ми б тут залишилися жити, але в Слов’янську у нас залишилося багато рідних і близьких людей. Звичайно, ми хочемо, щоб ситуація стабілізувалася, і ми повернулися, –

Переселенцям із півдня чи сходу на Черкащині обіцяють допомагати.

– У Черкасах ми можемо протягом першого  місяця допомогти компенсувати за рахунок міського бюджету плату за житло. Є програма, за якою виділені кошти, – пояснює голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Нині в області вже проживає двісті вимушених переселенців із Криму. Із Донеччини, за офіційними даними, переїхало дві родини.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 вера 15.05.2014 12:27
Максим, не в тот город вы переехали. Работы здесь нет вовсе, так что думаю вы здесь не надолго.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Loki 14.05.2014 15:08
"І виростуть на чужині, Й посивіють в чужому краї...."©
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100