Фото Ігоря Єфімова

Фото Ігоря Єфімова

Стан черкаських доріг шокував головного даішника області Ярослава Чубатюка, який до цього працював у столиці. Тож він покликав відповідальних за дороги в області за круглий стіл, щоб попередити — усіх притягуватиме до відповідальності. Представники комунальних служб Черкас, Служби автомобільних доріг області та облавтодору попередження до уваги взяли, а на усі звинувачення відповідали звичною фразою — немає грошей.

Це чи не вперше черкаські даішники взялися за дороги, зазвичай вони констатували: чим гірший стан доріг — тим менше ДТП, адже водії повільніше та обережніше їздять. Про це пише газета "Вечірні Черкаси".

- Коли я сюди приїхав то був, м’яко кажучи, здивований станом доріг —  це жах. У місті практично немає доріг з нормальним покриттям, а ті що є можна перерахувати на пальцях однієї руки. За дорожніми знаками, огородженнями та світлофорами Черкаси відстали від столиці років на 30-40. Ми регулярно пишемо звернення до Черкаського міськвиконкому та комунальних підприємств міста, а натомість отримуємо стандартну відписку — немає грошей. Я розумію, що зараз досить складний стан з фінансами, але ж що ви робили до цього, куди ж ви раніше дівали гроші? — звернувся до учасників круглого столу в. о. начальника управління ДАІ УМВС України в Черкаській області Ярослав Чубатюк.

Комісійне обстеження, яке даішники провели спільно з комунальниками показало, що разом зі снігом на Черкащині зійшло й дорожнє покриття. Його на дорогах області зруйновано 400 тис. кв. м. Понад 6 тис. дорожніх знаків узагалі немає на автодорогах та близько 10 тис. на вулицях населених пунктів Черкащини. В обласному центрі зруйновано понад 150 тис. кв. м. дорожнього покриття, не вистачає 2 тис. дорожніх знаків а 3,5 тис. знаків не відповідають вимогам, втратили свою світловідображаючу здатність та потребують негайної заміни. Близько 60% тих знаків, які стоять у місті, закриті зеленими насадженнями. На проїзній частині відсутні каналізаційні люки та решітки-зливоприймачі, вони мало того що відсутні, а й не обгороджені. Посеред дороги зіяють діри, все що попереджає водія про небезпеку — гілля чи деревина, що стирчить із них.

- Усі ці проблеми нам відомі. Але хочу вам навести такий приклад, нам минулого тижня вдалося розпочати ямковий ремонт дорожнього покриття по вулиці Пастерівська лише після того, як було оплачено 10% минулорічної заборгованості міста перед підрядником. Я сьогодні не знаю підрядні організації, які готові співпрацювати із бюджетними установами в надії на те, що їм колись заплатять,  — парирував начальник управління вуличної інфраструктури Черкаського міськвиконкому Сергій Отрешко. — Згідно технічних правил у Черкасах щороку має бути відремонтовано 66-70 тис. кв. метрів дорожнього покриття, а кошти дорожнього фонду дозволяють нам відремонтувати трохи більше 20 кв. м.

Судячи з даних міських посадовців, наше місто з кожним роком відстає в поточному ремонті доріг на 40-50 кв. м. дорожнього покриття. Вимоги Державтоінспекції зрозуміти не важко, їх ставить практично кожен водій нашого міста. Але й пояснення міської влади теж наче переконливі.

Проблема ремонту автодорожнього покриття у нашому місті стоїть не перший рік. Однак ні тендери, ні випуск муніципальних облігацій та мільйонні позики кардинально її не вирішили. Висновок напрошується сам собою – або ремонт робити не вміють, або ж гроші розходяться, ще до того як потраплять до підрядника. Якщо це так, то якістю дорожнього покриття на Черкащині має займатися не Державтоінспекція, а прокуратура.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Чукча 14.05.2014 14:45
Стан черкаських доріг шокував головного даішника області Ярослава Чубатюка,
-----
Вы еще Чубатюка с ветерком прокатите по улице юности в.о. мэра Билоусова, по улице Пионерской. Он не только шокованый будет, ему придется вставлять импланты на все 34 зуба :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Loki 14.05.2014 13:55
Зря всё это очередной раз с ремонтом затеяли. Выгоднее турмаршрут для иностранцев организовать "Дороги черкащини часів коли чумаки за сіллю їздили". Жива копійка в бюджет кармана начальника!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100