Партія «Рідне місто», прийшовши до влади після виборів, хоче на сесії Черкаської міської ради запропонувати обраним депутатам підписати меморандум щодо принципів взаємодії влади та громади, заборони сумісництва. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова правління громадської ради Черкас та перший номер у списку партії «Рідне місто» на виборах до міськради Іван Сухарьков.

– Після виборів до міськради хочемо підписати із партіями меморандум, щоб депутати не могли суміщати посади в міськвиконкомі та комунальних підприємствах міста. Це призводить до корупції. Ми прагнемо, щоб усі процеси, які відбуватимуться в місті, були прозорими. Хочемо викоренити корупцію, публікувати усі тендерні процедури на сайті міськвиконкому, – говорить Іван Васильович.


За його словами, представники партії «Рідне місто» вже спілкувалися із цього питання з багатьма лідерами фракцій.

– На словах вони підтримують нас. Вважаємо: якщо вони підпишуть меморандум, то вони – проти корупції. Ті, які залишаться, будемо вважати, що хочуть йти до влади старими методами, – переконаний Іван Сухарьков.

Другий номер у списку партії «Рідне місто» на виборах до міськради Валентини Душок вважає абсурдом, коли одна людина представляє і законодавчу, і виконавчу гілку влади.

– Який прекрасний простір для корупції! Тобто я сам собі даю завдання і сам його виконую. Це не те, що неправильно, це юридично неграмотно, – обурюється Валентина Іванівна. – Якщо ти є депутатом міської ради, значить ти є законодавцем. Ти повинен ухвалювати закони, згідно з якими повинна жити галузь, нормативні акти, положення, тендери тощо. Це абсурд, коли людина є депутатом і працює у виконкомі.

реклама

Коментарі  

 
+1 #13 Фром 15.05.2014 10:50
Если подпишут, будем следить, как его придерживаются. Да даже если не подпишут, будем следить )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 Микола 14.05.2014 22:57
Посміявся... Валя Рабцун про законодавчу владу....До відома оф..генних кандидатів, депутати ЧМР закони не пишуть і не є законодавцями. ...., і вони ідуть містом керувати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 знайка 14.05.2014 22:48
«В.Душок вважає абсурдом, коли одна людина представляє і законодавчу, і виконавчу гілку влади. Який прекрасний простір для корупції!»

Хто б казав! Жуковській Душок потрібна як керівник державного ЗМІ, яка самостійно може прийняти рішення випуску програм, для вільного доступу до ефіру (чомусь інші журналісти Росі Жуковську не цікавлять). Душок від Жуковської -прохідний номер по списку в депутати – це не корупція?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 люстратор 14.05.2014 18:21
та давно час було не тільки цих сумісників позбавити роботи, але і посадити. ви подивіться на них - радуцький, воротнік, стаднік, шабанов, вовкодав, савін... там клейма ставити немає де.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 Знающий 14.05.2014 16:42
И еще один пунктик про троллейбусы как подарок городу добавьте! :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Дід Трохим 14.05.2014 16:29
Шось вспомнився пакт М-Р 1939р. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 Serg 14.05.2014 16:28
Цитую знайка:
меморандум-ні про що. Давайте виконаємо або не виконаємо вимоги законодавства.Мильна булька.

Вважаю неприйнятним цей МЕМОРАНДУМ. Треба вчити Закони своєї держави та знати їх. Є законодавство України. Якщо кожне місто, або село, буде його змінювати на свій розсуд, то що з того буде? Мабуть хаос в державі. Думка слушна, але цим повинна Верховна Рада займатися. А якщо громада обере керівника комунального закладу чи установи депутатом міської ради, то чого це він повинен звільнятися із своєї посади? Адже депутати зарплату не отримують.А працювати та сім'ю кормити треба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 незнайка 14.05.2014 15:53
Смердыть бесплатными новыми зазаборными троллейбусами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 Порох ...лалалалала 14.05.2014 15:48
чем дальше смотришь на Порошенко, Одарича, тем больше... веришь Жуковской и Сухарькову. Эти не мытьем так катаниям таки отменят совместительств о. а Одарич, который все начал, только п...болтать может. Кстати Порох круто в штангу дал с одаром...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 знайка 14.05.2014 15:35
меморандум-ні про що. Давайте виконаємо або не виконаємо вимоги законодавства.Мильна булька.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100