Цьогоріч з 2 по 20 червня у Черкасах діятимуть пришкільні табори з денним перебуванням дітей в 34 загальноосвітніх навчальних закладах міста.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марини Бакланової, відповідна робота передбачена Програмою оздоровлення та відпочинку дітей та молоді м. Черкаси на 2009-2015 роки.

– Усього літнім відпочинком у 34 пришкільних таборах планується охопити близько 1800 дітей, – розповіла Марина Леонідівна.

У 31 пришкільному таборі за батьківські кошти буде організовано 2-разове харчування дітей (щоденна вартість – 25 грн на день на одного учня), у трьох таборах – за бюджетні кошти (Черкаське навчально-виховне об’єднання «Дошкільний навчальний заклад-спеціальна загальноосвітня школа I-III ступенів № 37», санаторна та спеціальні школи-інтернати Черкаської обласної ради).

– Також ведеться організаційна робота щодо відкриття цілодобового наметового містечка «Юний моряк» на базі комунального позашкільного навчального закладу м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією», де влітку 2014 року відпочинуть 229 дітей. Роботу табору планується розпочати з 20 червня 2014 року в три зміни, термін перебування дітей – 14 днів, – зауважила Марина Бакланова.

Бюджетом м. Черкаси на проведення літньої оздоровчої кампанії 2014 року заплановані кошти в сумі 1 млн 98,5 тис. грн (у 2013 році був 1 млн 57,1 тис. грн).

Департамент освіти та гуманітарної політики за рахунок коштів бюджету за путівками на морі в дитячих закладах оздоровить дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, талановитих та обдарованих дітей.

За результатами торгів переможцем визнано ТОВ «Прибережний» (Херсонська область, Скадовський район, смт Лазурне), де в цьому році мають оздоровлюватися діти вищезазначених категорій.

Оздоровлення буде проведено також на базі дошкільних навчальних закладів.

Мережа дошкільних навчальних закладів нараховує 54 заклади, з них 53 – комунальної форми власності та 1 – приватної. У них виховується 10461 дитина, що становить 76% від загальної кількості дітей, віком від 1 до 6 років, які проживають у місті.

– Діяльність дошкільних навчальних закладів міста в літній період спрямовується на організацію стовідсоткового оздоровлення дітей, які відвідують дитячі садки, – наголосила Марина Леонідівна.

З 1 березня 2014 року встановлено вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у розмірі: для дітей садових груп – 11,54 грн; для дітей ясельних груп – 9,22 грн; для дітей постраждалих від аварії на ЧАЕС – 17,31 грн.

З метою оздоровлення дітей вартість харчування їх у дошкільних закладах на літній період збільшується на 10%, інформують у прес-службі Черкаського МВК.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Наталья 15.05.2014 11:09
Авария на ЧАЭС была в 80-х годах. Скажите, сколько у нас детей в возрасте до 7 лет, постраждавших от этой аварии?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100