Спостерігачі громадянської мережі «Опора» зафіксували розміщення агітаційних листівок у маршрутках № 28 за кандидата в депутати до Черкаської міської ради Юрія Гончара (самовисуванець).

Згідно з чинним законодавством, розміщувати агітацію в громадському транспорті заборонено, нагадують у прес-службі громадянської мережі.


Сама листівка містить заклик: «Голосуй за честь, відповідальність та порядність», коротку біографію кандидата та напис: «Єдиний трудовий депутат з народу». Спостерігачі «Опори» помітили, що як саме розміщення агітаційної листівки у громадському транспорті, так і відсутність вихідних даних на ній є порушенням законодавства.


Нагадаємо, що згідно із Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», зокрема п. 6, ч. 11, ст. 53:   «Забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Варто зазначити, що відповідно до ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення, «порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Окрім того, на листівках немає вихідних відомостей, що також є порушенням статті 49, пункту 8 Закону: «друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».


реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Дід Трохим 19.05.2014 09:34
Єслі пройтись по зупинках, останемся без власті :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100