Другий за розміром виробник автомобілів у країні – корпорація «Богдан» – зараз дуже розчарований. Він очікував від нової влади зниження податків, пільг для промисловості та заходів щодо обіцяної політики «імпортозаміщення», пише видання forbes.ua.

Сьогодні на заводах корпорації випускають не тільки автобуси і тролейбуси, а й ходові моделі Lada (110 і 111) і Hyundai (бюджетний Accent), позашляховик Tucson і седан Elantra. Цього року вперше в Україні «Богдан» став збирати китайські легковики JAC.

Але в квітні все різко змінилося. Верховна Рада скасувала утилізаційний збір і вдвічі підвищила акциз на нові автомобілі, зокрема й вироблені в Україні.

«Ми усвідомлюємо, що авто з Росії дістануть додатковий ринок в Україні, – заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк після ухвалення закону, – але люди вимагають».

Засновник корпорації «Богдан» Олег Свинарчуку, мабуть, знову, як це вже було декілька років тому, доведеться зупиняти виробництво, його контракти з корейськими та китайськими автозаводами під загрозою.

«Антикризові заходи – це реанімація. Усе, що можна порізати, українські виробники автомобілів уже порізали; усього, чого можна було позбутися, – позбулися», – нарікає бізнесмен.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Олександр 19.05.2014 22:24
И так на всех крупных предприятиях области. У кого из них есть рост и новые рабочие места- подскажите????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100