реклама

реклама

Оперативники Черкаського УБОЗу затримано організатора «голосної» в Черкаській області  афери з квартирами, коли шахраї, видаючи себе  за чиновників від влади,  продавали неіснуючі помешкання  в новобудовах Черкас. Зловмисники брали спочатку аванс в значних розмірах, а потім – залишок вартості міфічних квартир, надаючи при  цьому  ошуканим фіктивні ксерокопічні документи. Про це повідомляє Центр громадських зв’язків обласної міліції.

Вся афера «потягнула»  аж на 820 тис. доларів США, 895 тис гривен та  20 тис евро. Під час передачі грошей було затримано двох громадян – чоловіка та жінку, які «працювали» з клієнтами та брали у них грош, пізніше – ще одну молоду жінку, яка «співпрацювала» з ними разом. Як повідомив начальник ГУ МВС України в Черкаській області Валерій Дерновий, наразі убозівці вийшли і на безпосереднього організатора та головну діючу особу цієї злочинної групи. Цікаво, що цією  особою  виявилась 39-річна жінка, яка до найменших подробиць прораховувала шахрайські схеми направлені лише на одне – видурити у людей якнайбільше  грошей. Під час обшуку в квартирі зловмисниці було знайдено низку ґрунтовних доказів її причетності до організації цієї широкомасштабної афери – чеки на гроші, копії паспортів та індифікаційних  номерів ошуканих, золото, документи на нерухомість. Працюючи в секретаріаті однієї з прокуратур району, ця жінка мала доступ до документів та бланків, чим активно користувалася в своїй злочинній діяльності, надсилаючи запити до БТІ, жеків та владних структур від імені цієї поважної організації. Саме їй  виконавці віддавали більшу частину видурених у людей  грошей.

Наразі зловмисниця затримана в порядку ст. 115 КПК України, невдовзі  слідство  встановить як використовувались кримінальним шляхом здобуті кошти, в чиї руки вони потрапляли надалі і скільки ще  «спритників» в білих комірцях нагріли руки на біді інших людей, які віддавали останнє,  брали кредити та залазили в неймовірні борги в надії отримати омріяні квадратні метри.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100