За останню добу в Черкасах зафіксовано близько 50 випадків падіння гілля та дерев, зумовлені вчорашнім буревієм.

За словами першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міської ради Алли Грохольської, значного лиха буревій завдав об’єктам зовнішнього освітлення в Черкасах. Зокрема, зафіксовано більше десяти випадків обриву електромереж та тролейбусних електроліній.


Крім цього, за даними оперативної служби «1505», за останню добу через значні опади затоплено одну ліфтову шахту в будинку та в кількох випадках виявились забитими зливові каналізації.

– Відучора всі сили комунальних служб міста направлені на ліквідацію наслідків буревію, аби в максимально короткий термін усунути всі пошкодження. Звертаюсь до усіх черкащан: повідомляйте про всі аварійні ситуації оперативну службу «1505». Зі стаціонарного телефону на короткий номер 15-05, або з мобільного на номер – (050) 464-60-60, – наголосила Алла Олександрівна.

Начальник відділу екології департаменту житлово-комунального господарства Володимир Гусаченко розповів, що основна маса дерев, які звалив вчорашній буревій, виявились абсолютно здоровими.

– Жодне з цих дерев не перебуває в аварійному стані. Усі вони вкриті густим листям, з міцним стовбуром та гіллям. Вважаю, що їх падіння стало можливим завдяки тривалим опадам, які спостерігались останніми днями в місті. Через розмокання ґрунту втратила міцність коренева система. А, спричинені зливою та сильним вітром, мокрі гілля та листя дерев впали під своєю вагою, у багатьох випадках спровокувавши пориви електроліній та блокування автомобільних та пішохідних шляхів. Добре, що вчора, ніхто із людей не постраждав, – наголосив Володимир Володимирович.


За його словами, відучора звечора і до третьої ранку сьогодні комунальники спільно з працівниками тролейбусного парку, рятувальниками та робітниками спеціалізованого підприємства, яке виграло тендер на проведення робіт із ліквідації наслідків буреломів та прибирання дерев, усували «результати» негоди.

Відповідна робота була продовжена із сьомої години ранку сьогодні і триває й донині, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Також Володимир Гусаченко звернувся до всіх черкащан та гостей нашого міста з проханням, враховуючи складні погодні умови, викликані значними зливами, сильним вітром та можливістю падіння дерев, прибрати у безпечні місця свій транспорт. Крім цього, за можливості, відкласти під час негоди поїздки на далекі відстані, залишившись удома.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 ПАТ «Черкасиобленерго 21.05.2014 07:54
усіх закликаємо бути обачними, адже при падінні дерев часто пошкоджуються лінії електропередач.у випадку виявлення обірваних проводів, пошкоджених опор тощо, не наближатися до небезпечних об’єктів, адже вони можуть знаходитися під напругою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100