Децентралізація – ключовий інструмент для розвитку регіонів з урахуванням потреб громад, для будівництва нових доріг, шкіл, садків, лікарень, для підвищення якості життя людей. Про це заявив член президії політради Партії регіонів Олександр Вілкул, йдеться на його особистому сайті.

Однак, на думку політика, існує небезпека підміни понять.

– Децентралізація повинна підвищувати якість життя жителів регіонів, а не погіршувати. Зокрема, такі рішення нинішнього тимчасового уряду як зняття контролю над різким підвищенням цін на комунальні послуги – це не децентралізація ! Це зняття з себе відповідальності за погіршення життя людей, – вважає Олександр Вілкул.

Він зазначив, що тимчасовий уряд вже підготував проект Постанови Кабміну, яка розв'яже руки комунальним підприємствам, яких у країні кілька тисяч. І дозволить їм безконтрольно підвищувати тарифи на комунальні послуги (проект Постанови КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006р, № 1010 та від 1 червня 2011р № 869).

– Ліквідація контролю з боку Києва над цінами на комунальні послуги призведе до того, що на місцях постараються максимально підвищити тарифи, – сказав Олександр Вілкул.

З його ініціативи було встановлено контроль над цінами на комунальні послуги, які перевіряла Державна інспекція з контролю за цінами.

– Звичайно, Держінспекція відповідно до закону здійснюватиме моніторинг вартості комунальних тарифів, і навіть буде опротестовувати випадки їх невиправданого завищення. Але все це буде робитися, як кажуть, заднім числом. А людям потім що? Судитися потім з комунальними підприємствами? – дивується Олександр Вілкул.

Він підкреслив, що всі зміни необхідно проводити виважено. При цьому повинні враховуватися, в першу чергу, інтереси всіх громадян України, і особливо, незахищених верств населення.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Факт 23.05.2014 08:22
Яким боком цей покращювач Вілкул до Черкас.Чого ви нам його брєдні транслюєте?Ті чучела ще якийсь рецепт "покращення" знають? Досить,наїлися тими ригами під зав"язку.Все що Тігіпко реформував,то підняв пенсійний вік і в двійчи налоги. І що ,пенсійний фонд пустий,пенсії низькі,золоті батони у ригів.Допа в рекламі показує результати (руїни)роботи ПР і КП,і обіцяє краще життя,бо знає(з дибільним то лицем)як треба.Лозунг ПР (і ті що вискочили і ті що лишились,і ті що то входять ,то виходять)було так,зробимо так.Ви вже з паханом і кровосісєю наробили,що ще хочете?Перезагрузка ,перевибори парламента,ціль № 1.Геть ворів з Ради.Геть зрадників.Геть домовляльників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 незнайка 22.05.2014 17:39
Хватит гундосить о тарифах Осенью во время похолодания в роддоме не топили Кредит МВФ будут возвращать из госбюджета куда платят селяне из негазифицирован ных сел
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Патріот 22.05.2014 17:15
Пізно боятись,треба було не кр..сти,чим ти і зараз не гребуєш.Не треба бути таким "добрим".........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100